Vimperk v roce 2035?

 

 

 

 

Vimperk 2035? Zapojte se do přípravy strategie rozvoje

 

 

 

 

 

       V říjnu začaly práce na novém strategickém plánu města Vimperk. Strategie má definovat jasnou vizi rozvoje Vimperka a pomocí cílů a opatření koordinovat jeho rozvoj ve všech oblastech života. Strategický plán bude zpracován na období 2021–2029 s výhledem do roku 2035. Dokument má přispět k udržení kontinuity společenského, kulturního a hospodářského rozvoje území.

 

 

       Práce na strategickém plánu povede společnost ONplanlab, s.r.o., která byla městem vybrána ve výběrovém řízení. Prvním krokem přípravy strategického plánu je analýza současného stavu města.

 

 

       První příležitost zapojit se do přípravy strategie máte vy, obyvatelé Vimperka a jeho osad, už 28. listopadu, kdy proběhne od 17 hodin setkání nad mapou v Základní škole Vimperk, Smetanova 405. Cílem setkání je diskuse o hodnotách a problémech města. Výstupy se pak stanou jedním z podkladů pro analytickou část dokumentu.

 

 

       Do přípravy strategického plánu se dále může zapojit každý z vás, kdo má zájem o rozvoj Vimperka. Můžete se stát členy tzv. konzultační skupiny. Ta bude komentovat podklady připravené pracovní skupinou, doplňovat je o svá hodnocení a návrhy. V případě zájmu kontaktujte Kristýnu Samkovou na emailu Kristyna.Samkova@mesto.vimperk.cz.

 

 

 

Kristýna Samková
Městský úřad Vimperk
odbor rozvoje

 

setkani

{jcomments off}