Mikulášský pohár v Táboře

 

 

 

 

Mikulášský pohár ve SG žen – Tábor

 

 

 

 

 

 

       Ve sportovní hale gymnázia P. de Coubertina v Táboře se sešlo 170 děvčat na 29. ročníku Mikulášského poháru ve sportovní gymnastice žen. Jednalo se o poslední přípravný závod před krajským přeborem.

 

 

 

       Ve čtyřboji, opět s celorepublikovou účastí, startovalo i 14 děvčat z Vimperka. Premiéru v V. lize měla jako jediná z Vimperka Viktorie Ollé. Vzhledem ke konkurenci např. z TJ Doksy, KSG Znojmo, SGC Ostrava, GYMPRA a počtu účastníků je i získané 38.místo dobrým začátkem. Přímo vynikajícím úspěchem je 10. místo Lucie Gubániové v kateg. VI. ligy. V téže kategorii bojovala ještě Anastázie Klasová (20.m.), Michaela Hermanová (22.m.) a Šarlota Jakšová (24.m.).

 

 

 

       Kategorie III. ligy byla rozdělena na mladší a starší a to z důvodů velkého počtu závodnic. Mezi mladšími se představila Anna Kotrlíková (16.m.) a Ester Kohoutová (18.m.). Za starší vybojovala Linda Pištěková 18. příčku. Lucie Hermanová skončila 19., Ester Ollé 22., na 24. pozici se umístila Barbora Zdeňková, další vimperská závodnice Kateřina Horová obsadila 25.m., Jitka Pelešková 26.m. a Kristýnka Niedobová skončila na 30. příčce.

 

 

 

       Všechna děvčata zaslouží velkou pochvalu za snahu a bojovnost. Spolu s trenérkami, rozhodčími a přítomnými rodiči i za výdrž, protože absolvovat tento náročný gymnastický „maratón“ nebylo vůbec snadné.

 

 

 

 

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG
TJ Šumavan z.s. Vimperk 

 

{gallery}Jitka/listopad/gymnast{/gallery} 

{jcomments off}