SG žen : První podzimní závod

 

 

 

Jindřichohradecká liga ve SG žen

 

 

 

 

 

 

       První podzimní závod ve sportovní gymnastice žen v Jihočeském kraji uspořádal oddíl sportovní gymnastiky TJ Slovan Jindřichův Hradec. Jedenáctého ročníku se zúčastnilo přes 120 dívek z celé republiky. Závod byl vypsán pro jednotlivkyně ve čtyřboji. Úroveň závodu byla vynikající. Zejména v kateg. II. ligy se diváci nestačili divit, co všechno děvčata umí. Např. na prostných salto vzad s obratem o 360°, na přeskoku Cukahara, přemety s obraty i se salty ve druhé fázi, veletoče na bradlech a saltové prvky na kladině nebyly výjimkou.

 

 

 

 

       Vimperské gymnastky startovaly ve III. a VI. lize. Nejmladší Lucie Gubániová zahájila sezónu v VI. lize velice dobře. O konečném umístění rozhodovali desetinky bodu a obsazení 16. pozice bylo příjemným překvapením.

 

 

 

 

       Ve III. lize se předvedlo dalších pět vimperských děvčat. Pochvalu zaslouží za výrazně vylepšený přeskok a sestavy na bradlech. Naopak na kladině se jim moc nedařilo. Nářadí 10 cm široké a 125 cm vysoké řádně prověří hlavně psychickou kondici. Stačí trochu trémy a už jsou tu pády i z banálních cviků a nejistota v provedení se ihned odrazí i v bodování. Nejlépe si vedla Barbora Zdeňková, která měla jeden z nejlepších přeskoků a vybojovala si 18. místo. Na 23. příčce skončila Jitka Pelešková, té se povedla nejvíce sestava na bradlech. Šárka Václavíková (24.m.) zabodovala zejména na prostných, Kristýna Niedobová se dvěma pády na kladině se propadla na 25. příčku. Poprvé v této kategorie startovala s úsměvem a nadšením Ester Kohoutová (28.m.). Její pěkný výkon pokazila pouze bradla. Pro děvčata to byl slušný začátek a už pracují na odstranění nedostatků, aby na příštích závodech v Táboře byl jejich výkon ještě lepší.

 

 

 

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG
TJ Šumavan z.s. Vimperk  

{gallery}Jitka/listopad/foto{/gallery}

{jcomments off}