Mažoretky: Mistryně světa

 

 

Mažoretky – mistryně světa

 

 

 

 

       Opět po roce hostila již 7. mistrovství světa v mažoretkovém sportu hala Královka v Praze. Sportovního klání, které trvalo od pondělí 19. 8. do soboty 24. 8., se vimperské mažoretky účastnily v pátek a v sobotu. V tyto dny mohla děvčata ze souboru Klapeto předvést svoje sestavy s náčiním pom a flag.

 

 

 

       Kadetky, které reprezentovaly tým v pátek, předvedly bravurně svou nacvičenou sestavu. Vyvarovaly se chyb, držely tvary, náčiní jim nepadalo, gymnastické prvky v sestavě zacvičily skvěle a synchronně. V silné konkurenci ohodnotila porota jejich výkon 4. místem.

 

 

 

       V sobotu juniorky a seniorky předvedly sestavy s náčiním flag. Byli jsme první v roce 2015, kdo flag v ČR na soutěži použil. Proto jsme považováni za průkopníky této disciplíny. Mnoho týmů se inspirovalo našimi prvky a prací s flagem. Proto je pro nás velmi obtížné rok co rok vymýšlet nové věci, abychom zaujali. Nicméně tento rok se nám to podařilo. Juniorky se staly 1. vicemistryněmi světa v miniformaci s náčiním flag. Seniorky po velmi podařeném výkonu, kdy jim nespadlo náčiní, držely tvary, vše zacvičily synchronně, vystoupaly ještě o kousek výše. Jsou mistryněmi světa v miniformaci s náčiním flag pro rok 2019.

 

 

 

Děkujeme všem, co nám drželi v hale a u online přenosu palce!

 

 

Alžběta Rückerová  

{gallery}Jitka/srpen/mazoretttky{/gallery}  

{jcomments off}