22

Turnaj ve vaření guláše

 

 

1. ročník turnaje Vaření guláše v kotlíku

 

 

 

 

      V sobotu 24.srpna se v Bohumilicích uskutečnil 1.ročník vaření guláše v kotlíku. Přes více než sto diváků mělo možnost sledovat, jak deset tříčlenných týmů vaří guláš. Všichni soutěžící dávali do vaření veškerý kumšt a elán. Šestičlenná porota pozorně sledovala počínání ,,kuchařů a kuchařinek” sama však nesměla během vaření ochutnávat!

 

 

 

      Vše vypuklo ve 13 hodin a v 16:30 muselo být uvařeno. Limit soutěžící dodrželi. Nastala nejnapínavější část celého odpoledne, vyhodnocení. Porota byla ještě před koncem vaření odvedena na skryté místo, aby neviděla od koho jsou předložené ochutnávky. Po velmi pečlivém a dlouhém hodnocení podaných pokrmů, rozhodla takto:

 

           •  vítězem 1. ročníku vaření guláše v kotlíku se stalo družstvo Michala Hejtmánka (porota se shodla jednomyslně),

 

           •  druhé místo obsadilo uskupení Jindřicha Malého,

 

           •  třetí místo kuchaříci Jiřího Hejtmánka.

 

 

 

 

Všichni tři vítězové byli o krok dopředu před ostatními. Sobotní odpoledne v Bohumilicích udělalo radost všem, kteří přišli. Dobře připravená a organizovaná, pod záštitou Obce Bohumilice, akce bude mít v příštím roce určitě pokračování. Byla vytvořena nová, nápaditá, originální soutěž, za kterou je nutné organizátory pochválit. Na shledanou na guláši v kotlíku v roce 2020 v Bohumilicích! 

 

 

Karel Beránek

{gallery}Jitka/srpen/turnaj{/gallery}  

{jcomments off}