Závody : RC OffRoad Trial

 

 

7. ročník Narozeninového závodu

 

 

 

 

       Rok zase utekl a já bych Vás velmi rád pozval na 7. ročník této oblíbené akce, kde poměří sílyterénní vozidla v měřítku 1:10 a dovednosti osádek v závodu Trialu, kde spočívá projet 50 branek umístěných v záludném terénu s co nejmenším počtem trestných bodů. Tresné body se sbírají za každý dotek branky, či jejich zlomení, ale i couvání při špatném nadjetí do dané branky.

 

trial4 

       V pátek podvečer začnou přípravy, kde se připraví hlavní stan a zázemí pro hosty a soutěžící na sobotní závod. V tuto dobu dorazí většina modelářů z celé republiky a po nazdobení dráhy a vytvoření zázemí bude takzvaný stmelovací mejdan, aby se nově příchozí, kteří u nás ještě nebyli mohli seznámit s ostatními a v sobotu nebyli při závodu tolik nervózní a celkově to dělá sobotní atmosféru hezčí a přátelštější, protože každý zná už každého. Asi tři roky nazpět je novinkou na páteční noc ježdění pod pouličními lampami, které vytiskl na 3D tiskárně místní velice šikovný Vimperský modelář Martin Heider a sám za sebe mohu říct, že to vypadá úžasně a lidi to velice baví.

 

       V sobotu ráno se udělají finální úpravy dráhy a od 9:30 začne registrace soutěžících a od 10:00 rozprava a odstartování závodu. Loni se závodu zúčastnilo 29 posádek, což je na závody v Trialu hezké číslo.

 

 

       Po celou sobotu bude k dispozici všem rozpálený gril, takže kdokoliv nás přijde navštívit, může si sebou vzít něco na zub a na místě si ogrilovat a pro soutěžící a jejich doprovod bude čekat jako každý rok kolem 10-12 kg steaků. Samotný závod bude trvat do páté hodiny večer, dle počtu přihlášených posádek a po sečtení trestných bodů vyhlášení vítěze a ukončení závodu.

 

 

       Velice se náš RC kroužek na Vás těšíme, tak neváhejte a přijďte si užít hezký večer a zábavný sobotní den v super kolektivu všech modelářů a jejich doprovodu. Určitě je možnost se s modely po domluvě i projet a vyzkoušet si tento krásný koníček.

 

 

Autor : Petr Vácha

{gallery}Jitka/kveten/trialnew{/gallery}

 

 

Další fotky z minulého ročníku:  

{gallery}Jitka/kveten/trial{/gallery}

 

trial

{jcomments off}