Vacek ve druhém závodě na EYOF dvanáctý

Vacek ve druhém závodě na EYOF dvanáctý

 

Mathias Vacek i ve druhém závodu na EYOF výborně !

kluci EYOF

     Vimperský běžec na lyžích Mathias Vacek předvedl v úterý i ve svém druhém závodě na EYOF 2019 v Sarajevu výborný výsledek a na trati 7,5 km volně obsadil 12. místo. Do první desítky pořadí mu chyběly necelé dvě vteřinky a Mathias potvrdil, že má v Sarajevu formu jak hrom. Tentokrát ovládli stupně vítězů závodníci z Norska, kteří se umístili na prvních dvou místech na třetím místě pak skončil závodník ze Švýcarska. Vacek startoval zhruba v polovině startovního pole intervalového závodu a na mezičasech dlouho figuroval na druhém místě.

 

Mato I

 

     Postupně se před něj dostalo ještě deset závodníků z nejvýše nasazené startovní skupiny, přesto se jedná o vynikající výkon i s ohledem na minimální ztrátu a také sílu soupeřů z tradičních lyžařských velmocí jako je Norsko, Francie, Švýcarsko či Rusko. Ostatní závodníci z České republiky Strouhal, Vrbovský, Medek obsadili postupně 40.,43., a 60. místo z dvaadevadesáti členného startovního pole.

 

Mato II

 

     Mezi děvčaty si z českých reprezentantek nejlépe vedla dvacátá Eliška Šibravová, ostatní závodnice Byrtus, Tůmová a Slonková obsadily následně také velmi pěkné 25., 30., a 33. místo z 81 startujících. I zde kralovala děvčata z lyžařských velmocí Švýcarska, Německa či Ruska.

 

Dnes ve středu máme volný den, ve čtvrtek jsou pak na programu klasické sprinty a program bude zakončen v pátek smíšenými štafetami.

 

Zbyněk Pavlásek, trenér 

{jcomments off}