straka

Milan Straka: O co jde v těchto volbách

O co jde v těchto volbách.

 

Aby zájmy Vimperku byly nadále upřednostňovány před zájmy jednotlivců alespoň v té míře, jak se to dařilo posledních 17 měsíců /což nevylučuje, že se strakas nimi někdy svezou/. Především se o to zasloužila radní Šárka Janásková a místostarosta Lukáš Sýs a lidé okolo nich. Proto tam Šárka a Lukáš šli. A uspěli.

 

A proto se také především Šárka Janásková a Vávrovi stali terčem osobních až nenávistných útoků.

Na facebooku i na posledním veřejném jednání na Vodníku v nich „exceloval“ Martin Paštika, tvář, ústa a mozek zdejší ODS. Vše proto, aby na Vodníku bylo možné stavět vyšší budovy. Zřejmě zjistil, že lidé v penzionech rádi chodí pěšky do vyšších pater. Tak přes doporučení architektů jim místo nižších a okolní krajině bližších budov chce postavit vyšší. Nebo že by za tím bylo něco jiného?

 

Zajímavé je, že jeho požadavky na změnu územního plánu přináší pověřený zastupitel paní Martanová. Že by se nepoučila?

 

Poslední nesmyslné útoky do schránek rozeslali lidé schovávající se za jakéhosi komentátora. Očerňování vydávající se za politický boj vrcholí …..

 

Je dobré si uvědomit, že Šárka Janásková i Lukáš Sýs

získali zkušenosti v řízení města

zvláště Šárka má kolem sebe odborníky pro důležité oblasti jako je územní plán, právo i finance

má schopnost samostatného kritického myšlení a není snadno manipulovatelná

oba mohou pokračovat ve všem dobrém, co přinesla spolupráce s Jihočechy, a překonat problém, který v důsledku nezvládnutí své minulosti a velikášství představuje Zdeněk Kutil

mají dobrý koaliční potenciál

nejsou spjati s aférami minulých ani současných let

jsou na městě finančně nezávislí

 

Dále, že v zájmu města není přeměnit Vodník ve sportovně závodní areál republikového významu.

 

V dané oblasti je v zájmu města rozvoj nemocnice a s tím zachování stávajícího charakteru Vodníku s důrazem na jeho relaxační úlohu.

 

Především ale v zájmu města je překonat stávající rozpolcení a do zastupitelstva přivést nové lidi včetně mladých. Nová hnutí nabízejí zajímavé osobnosti, byť se v jejich návrzích projevuje nedostatečná znalost problematiky chodu a správy města. Doučí se to.

 

Já sám zvolím 2 a pak budu hodně a hodně křížkovat.

 

Ve starých i nových stranách.

 

Milan Straka  

{jcomments off}