Ať žije 1. máj!

Alegorické traktory a Internacionála…

 

Patříte k těm, kteří jsou na prvního máje otrávení, pořád říkají, že se lidi dnes neumí bavit a “dřív…jóóó to bejvávalo.” No tak to jste rozhodně nebyli právě toho 1. máje na Vimpersku. Protože kdybyste tam byli, bavili byste se navýsost královsky a odnesli si spoustu zážitků. Mimo jiné i ten ze zpěvu Internacionály. Ne, neměla nic společného se současnou politickou propagandou, jen prostě připomněla, jak to bylo, když se psal rok… a na tu dobu chceme (určitě po téhle stárnce) vzpomínat jen úsměvně a s nadhledem.

 

vimpersko 1.maj 34uvod

 

Z Budilova přes Brdo, Štítkov, Záhoří a Bošice se vydaly  alegorické vozy – 27 ozdobených a naleštěných traktorů, aut a různých “samohybů”. Na každé návsi zazněla Internacionála, nechyběla pojízdná kapela, občerstvení, gril, výčep ani mladé pionýrky. Lidé vítali konvoj mávátky, uplatnění našly i “půdní poklady” – staré transparenty vítající 1. máj.

 

vimpersko 1.maj 13

 

 

vimpersko 1.maj 19

 

Vše proběhlo v naprosté pohodě, organizovaně  a zodpovědně a díky krásnému počasí se akce velmi vydařila. Prostě to chce jen nápad a dobrou partu lidí.

 

vimpersko 1.maj 30

Posuďte sami, že to vážně stálo za to!

-red-

Zodpovědná fotodokumentace – Vláďa Hošek

 

 

{gallery}vimperk/2014/05_kveten/carodejnice_vimpersko_obce/{/gallery}