d

Hokejový turnaj South Stars Cup


Vítězství vimperských mladíků na South Stars Cup

 

 

       Na druhý svátek vánoční se ve Vimperku uskutečnil první ročník turnaje s názvem South Stars Cup pro hráče ročníku 2013. Zúčastnila se ho čtyři družstva: domácí HC Vimperk, výběr kraje South Stars, HC Motor České Budějovice a tým složený z výběru děvčat HC Ladies Gang, za který nastoupila také starší děvčata.

 

       Hrálo se na celé hřiště systémem každý s každým na 2 x 20 minut, kde každý poločas se počítal jako samostatný zápas. Po odehraném zápase se jela trestná střílení systémem náhlá smrt a vítěz si připsal bonusový bod.

 

       Vimperští mladíci nastoupili v prvním zápase proti týmu South Stars. Tento tým tvoří výběr hráčů jihočeského kraje. Vimperské kluky čekala první výzva již před zápasem, protože ze zdravotních důvodů nastoupili jen v devíti hráčích v poli. Začátek zápasu domácím nevyšel, soupeř se dostal brzy do dvoubrankového vedení. Nicméně kluci se nevzdali a bojovností dokázali srovnat na 2:2. Tímto výsledkem také skončila první dvacetiminutovka, za kterou si vimperští připsali první bod v turnaji. Ve druhé již kluci soupeře začali přehrávat a především proměňovali šance. Výsledkem byla výhra v této části 9:3 a další dva body do tabulky turnaje. Navíc v dovednostní soutěži zvítězili také na nájezdy, takže i bonusový bod zůstal domácím.

 

       V dalším zápase nastoupili mladíci proti týmu Czech Ladies Gang. Přestože se jedná o čistě dívčí tým, tak i vzhledem k věkovému rozdílu, kdy mohla nastoupit i starší děvčata, se jednalo o velmi náročný zápas s velmi šikovnými individualitami. První minizápas vimperští kluci zvládli a po velmi dobrém výkonu zvítězili 5:1. Nicméně ve druhé části bylo znát, že kluci jsou kvůli úzké rotaci vyčerpáni. K tomu se přidali zcela zásadní chyby v obranné hře a výsledkem byla prohra v této části 3:6. Oba týmy si tedy rozdělily po dvou bodech, nicméně velmi důležitý byl výsledek závěrečných nájezdů, protože bylo zřejmé, že ty mohou vítězný tým přiblížit celkovému vítězství v turnaji. Domácí gólman Tesař chytil všechny nájezdy soupeřek a ve třetí sérii rozhodl o důležitém bonusovém bodu domácí Kraml.

 

       V posledním zápase se domácí utkali s tradičním soupeřem Motor ČB. Obě družstva hrála jen v devíti hráčích, takže únava byla na kvalitě utkání patrná. Domácí družstvo si bylo vědomé, že pokud chtějí zvítězit v turnaji, musí vyhrát oba zápasy i nájezdy, aby nemuseli čekat na zaváhání soupeřů. Vimperští mladíci nezachytili začátek zápasu a prohrávali o dvě branky. Nicméně opět se projevila bojovnost kluků, kteří do konce úvodního dvojzápasu skóre otočili a nakonec zvítězili 6:3. Druhý dvojzápas byl spíše boj o každý kousek ledu. Domácí hokejisté opět brzy prohrávali, dostali gól hned z úvodní střely. Čas neúprosně ubíhal, ale pak se podařilo odjet domácímu Honzovi Mikulenkovi (ročník 2015!!!), který vyrovnal. Na konci utkání za stavu 1:1 jel za faul trestné střílení domácí Kraml a proměněným nájezdem zajistil vítězství i v druhém utkání. Ještě bylo důležité zvládnout nájezdy. Domácí brankář opět skvěle pokryl všechny nájezdy soupeře a tak v páté sérii rozhodl o bonusovém bodu pro domácí povedeným blafákem Hajný.

 

       HC Vimperk tak zvítězil v tomto skvěle připraveném turnaji. Jako překvapení pro hráče i fanoušky bylo předávání cen od vimperského odchovance, brankáře Šimona Hrubce. Nejlepším hráčem domácího týmu byl vyhlášen Filip Kraml. Poděkování patří také všem soupeřům za povedený turnaj a fair play zápolení. Také musíme ocenit podporu fanoušků a rodičů všech týmů, přesto speciální poděkování patří vimperským rodičům za jejich „kotel“ a nezlomné fandění a bubnování po celý průběh všech domácích zápasů.

 

       „K vidění bylo mnoho hezkých momentů a krásných gólů. Všem děkujeme za účast a těšíme se na dalších akcích pořádaných South Stars Academy,“ uvedl hlavní organizátor projektu Martin Všetečka. Martinovi také patří velký dík, že se pustil do organizace turnaje.

 

 

Konečné výsledky:

1. HC Vimperk, 12 bodů, skóre 27:16, nejlepší hráč týmu Filip Kraml

2. Czech Ladies Gang, 10 bodů, skóre 26:23, nejlepší hráčka týmu Sára Krakowitzerová

3. South Stars, 5 bodů, skóre 21:25, nejlepší hráčka týmu Monika Podrabská

4. HC Motor České Budějovice, 3 body, skóre 15:25, nejlepší hráč týmu Oliver Lavička

Sestava HC Vimperk: gólman Tesař, obrana: Sitár, Mikulenka Honza, Salzmann, útok: Vinš, Mikulenka Jakub, Kraml, Hajný, Předota, Hanzal V.

{gallery}Jitka/rok2022/prosinec/sit{/gallery}  

Marián Sitár


{jcomments off}