Doma pouze za tři body


Doma pouze za tři body

 

 

       Začátek prosince nám sice konečně přinesl sněhový poprašek, ale i domácí turnaj vimperských florbalistů, který jako v předchozích letech odehráli ve sportovní hale v Kašperských Horách. Soupeři tentokrát přijeli ze Strakonic, konkrétně strakonické Dynamo a kaplické béčko.

TJ Šumavan Vimperk – FBC Dynamo Strakonice 16:0 ( 1:0 – 4:0 – 11:0 )


       Branky Vpk: 5. Václav Havelka (Pešl st.), 18. Vladimír Pešl ml. (Robl), 20. Vladimír Pešl ml. (Gabauer M.), 28. Vladimír Pešl (Gabauer M.), 28. Štěpán Hrdlička (Chval), 32. Vladimír Pešl (Robl), 32. Ondřej Hradil (Robl), 34. Václav Havelka (Robl), 35. Štěpán Hrdlička (Pešl ml.), 36. Ondřej Gabauer (Pešl ml.), 36. Vítek Robl (Havelka), 41. Štěpán Hrdlička (Pešl st.), 43. Michal Gabauer (Pešl ml.), 43. Ondřej Gabauer (Hrdlička), 45. Štěpán Hrdlička (Pešl ml.), 45. Štěpán Hrdlička (Gabauer)

 

       Vyloučení: 0:5 + OS (Str) – Využití: 4:0 – V oslabení: 0:0

 

       Rozhodčí: Vladimír Buzický – Dominik Dolejš – Diváků: 20

 

       Průběh utkání: 16:0

 

       Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Gabauer O. – Hradil, Robl, Havelka; Chval

 

 

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:


      Pár sezon jsme se s Dynamem Strakonice nepotkali v soutěžním utkání, co jsme však věděli, že tento tým hraje spíše silový florbal. Tudíž jsme do utkání šli s tím, držet balonek při mantinelech, nechat se faulovat a využívat standartek. Po čtyřech minutách jsme se sice dostali do vedení, ale jinak se hrál vyrovnaný florbal. V druhé polovině jsme sice donutili soupeře k faulům, po kterých nám byly nabídnuty dvě přesilové hry, ty se nám ale krom jednoho břevna nepovedlo nijak využít. Druhá část začala další přesilovkou pro vimperské, kterou se tentokrát povedlo využít. Strakoničtí začali být nervóznější, což nám vyhovovalo a přišlo vyloučení navíc s osobním trestem a tuto přesilovku vimperští opět využili, tím bylo skóre rozdílné o tři branky. Jakoby se náš tým spokojil s tímto vedením a soupeř se začal dostávat do vyložených šancí. Naštěstí pro nás minimálně třikrát minul prázdnou branku a naopak před druhou sirénou se našemu týmu povedlo ještě dvakrát udeřit. Strakoničtí nastupovali do třetí třetiny navíc oslabeni opět o jednoho hráče, jelikož spáchali přestupek při střídání, pár vteřin před koncem té předchozí a i tuto přesilovou hru jsme dokázali využít. Pár vteřin po rozehrání se balonek třepotal po sedmé v síti strakonického brankáře a i soupeř pocítil, že tento zápas se bude jen dohrávat. Následně nám tam spadlo dalších pět branek a na tabuli se výsledek zastavil na 16:0.

—————————————————————————————————————–

FBC Spartak Kaplice B – TJ Šumavan Vimperk 5:3 ( 1:1 – 1:0 – 3:2 )

    

 

      Branky Vpk: 5. Štěpán Hrdlička (Gabauer M.), 33. Štěpán Hrdlička (Chval), 43. Vladimír Pešl (Gabauer)

 

      Vyloučení: 2:3 + OS (Kap) – Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0

 

      Rozhodčí: Vladimír Buzický – Dominik Dolejš – Diváků: 15

 

       Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3 Sestava: Sippl – Pešl ml., Gabauer M., Hrdlička; Pešl st., Gabauer O. – Hradil, Robl, Havelka; Chval

 

 
 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:


       Do druhého utkání jsme vstupovali proti týmu, který je béčkem, jak už to tak bývá, tyto týmy bývají posilováni hráči z a-týmů kteří hrají vyšší soutěže. Tým Kaplice A měl tento víkend volno a tak toho béčko využilo a přivezli si do Kašperských Hor poprvé v této sezoně i tyto „posily“. Na hře to bylo znát a jeden z těchto hráčů otevřel skóre a přerušil tak 50. minutovou sérii bez gólu našemu brankáři. Hra byla vyrovnaná, ale měli jsme více ze hry my mezitím, co se kapličtí rychlými protiútoky snažili navýšit brankový rozdíl. Vyrovnaná hra se přenesla i světelnou tabuli, po vyrovnávacím gólu vimperských, který přišel pá vteřin před první sirénou. Druhou část po většinu času opanovali kapličtí a v polovině se do vedení znovu dostala Kaplice, což byla jediná branka druhé třetiny. Třetí třetina začala bohatě oproti předchozím dvěma a to tak, že po jedné brance padlo na obou stranách a výsledek byl stále těsný, ale příznivější pro soupeře. Ve chvíli, kdy jsme se pomalu snažili dostávat do tlaku, přišlo nejprve jedno naše vyloučení a o chvíli později po druhém vyloučení jsme hráli dvojnásobné oslabení. Toto oslabení však netrvalo dlouho, jelikož ihned po rozehrání standartní situace byli kapličtí veselejší o dva góly. Po tomto obdrženém gólu si vimperští vzali oddechový čas a cíl byl jasný, pokusit se ofenzivní hrou vyrovnat toto utkání. Bohužel jsme znovu inkasovali a naděje byla již malá. Přestože se nám povedlo ještě jednou brankou snížit, více se nám však i přes závěrečný tlak nepovedlo.

Celkové shrnutí turnaje:

       Přestože jsme věděli, že na tomto turnaji půjdeme do těžkých utkání. Byli jsme dobře připraveni. V prvním utkání se nám povedlo dobře takticky zahájit a postupně provokovat soupeře k faulům, kterých jsme využili a i když s trochou štěstí nám to tam napadalo. Druhé utkání bylo o tom, dát více gólů, věděli jsme, že soupeř bude silný na míčku což se projevilo. Pokud jsme tlačili na soupeře s balonkem, dostávali jsme se do šancí, ale jakmile soupeř prováděl protiútoky, těžko jsme tyto hráče šikovné s balonkem na hokejce zastavovali. Bohužel jsme ztratili náskok, ale vedoucí příčku jsme udrželi. Teď bude důležité vrátit se na vítěznou vlnou a 17.12. v českobudějovické SKP hale porazit Honzíky z Pacova a Sokoli z Lišova.

——————————————————————————————————

Aktuální Tabulka: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/overview/5JM6?divisionId=4109

Aktuální statistiky: https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/5JM6?divisionId=4109

 

Sledujte nás na sociální sítích:

Facebook – https://www.facebook.com/vimperskyflorbal

Instagram – https://www.instagram.com/florbalvimperk

YouTube – https://www.youtube.com/channel/UCR8yK3R8-QKsTTDE1dl5Qwg



Vladimír Pešl

předseda a sekretář
TJ Šumavan Vimperk z.s.
– oddíl florbalu

{gallery}Jitka/rok2022/prosinec/turnaj{/gallery}  


{jcomments off}