Skvělé jídlo z Plzeňského kraje

skvele jidlo1Plzeňský kraj je plný šikovných farmářů, pekařů, uzenářů a dalších řemesel, která nám umožňují vybírat si na náš stůl kvalitní lokální potraviny vyráběné s láskou v okolí našeho domova. Nový projekt Skvělé jídlo z Plzeňského kraje má za cíl představit tyto konkrétní drobné výrobce a dodavatele v našem regionu.

 

PROJEKT SKVĚLÉ JÍDLO Z PLZEŇSKÉHO KRAJE

 

 

Podpora živého venkova je jednou z našich dlouhodobých priorit. Aktivity, které představí kvalitní regionální výrobky přímo v místě jejich vzniku na vesnicích a farmách v Plzeňském kraji, proto vždy vítáme a s radostí se na nich podílíme. Navíc věřím, že díky tomuto projektu dokážeme přilákat do našeho kraje i návštěvníky z jiných regionů, kteří vyhledávají zejména v této době pro trávení volného času místa mimo města s nabídkou místních specialit,“, říká o projektu Ivo Grüner, náměstek hejtmana PK pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU a informatiky.

 

 

 

Podrobněji přibližuje projekt jeden z hlavních tvůrců, Tomáš Popp ze sdružení Envic: „Celou řadu let usiluji o to, aby místní v regionu měli příležitost koupit si kvalitní jídlo od lokálních sedláků a farmářů. Snahou tohoto nového projektu, který vznikl ve spolupráci s Plzeňským krajem, je ještě více přiblížit konkrétní šikovné lidi veřejnosti a ukázat, že opravdu máme v našem kraji co nabídnout! Pokud osobně známe svého dodavatele lokálních potravin, můžeme se snadno přesvědčit, s jakou láskou a péčí své produkty připravuje.“

 

skvele jidlo2

 

skvele jidlo4

 

 

Nová publikace Skvělé jídlo z Plzeňského kraje prezentuje moderní formou konkrétní místní výrobce. Součástí je popis místa, adresa i odkaz na webové stránky. Pro lepší orientaci v knize najdeme i mapky, pořízeny byly také nové fotografie, které Plzeňský kraj bude využívat pro propagaci místních farem a podniků. Dvě nová videa Minipivovary Plzeňského kraje a Farmáři Plzeňského kraje dokazují, že nabídka v našem kraji je opravdu bohatá a představují rodinné farmy, pekařství, uzenářství, pražírny kávy, moštárny, rybářství a mnoho dalších lokálních výrobců.

 

 

Projeli jsme celý Plzeňský kraj a vybrali jsme jen podniky produkující skutečně fajnové jídlo a produkty. Z videí mám upřímnou radost, vznikly kvalitní krátké filmy podpořené nezaměnitelným hlasem herce Martina Stránského, které může kraj spolu s dalšími partnery hrdě využívat k propagaci“, doplňuje Tomáš Popp.

 

 

Všechny nové materiály představují malé výrobny, velmi často postavené na rodinné tradici, která zavazuje produkovat a připravovat skutečně kvalitní jídlo. I díky zájmu lidí a možnosti prodávat své produkty nám v Plzeňském kraji rostou nové farmy, sýrárny, pekařství i uzenářství. „Jsme rádi, že můžeme pozorovat zvyšující se zájem od místních spotřebitelů o výrobky z regionálních farem a podniků. Ať už jde o prodej na farmářských trzích, ve farmářských obchodech nebo specializovaných malých prodejnách s lokálními produkty, které se v našem kraji skvěle zabydlely. Těšíme se, že díky nové publikaci a filmům nás třeba navštíví naši podporovatelé i přímo u nás na farmě“, doplňuje Dana Bělová z Kozí farmy Dřevec.

 

logo-plzensky-kraj-7

Publikace obsahuje mapky a seznam téměř 90 farem a výrobců masa, mléka, vajec, medu, piva, pečiva, ovoce, zavařenin, čokolády, pražíren kávy a dalších. Součástí je popis místa, adresa i odkaz na webové stránky. Výrobci uvedení v brožuře prodávají své výrobky doma, na farmářských trzích či ve farmářských obchodech. Řada z nich lidem dovolí si farmu prohlédnout a někteří nabízejí i ubytování.

 

„Brožuru budeme průběžně a pravidelně aktualizovat. K dostání bude na informačních centrech i u samotných farmářů, například na farmářských trzích. Je i v elektronické podobě. V současné době máme 5000 výtisků a českém a 2000 v německém jazyce,“ uvedl jeden z jejích tvůrců Jan Přibáň, který na Plzeňském kraji šéfuje odboru fondů a programů EU. 

 

 

 

Farmáři plzeňského kraje


 

 

 

Minipivovary Plzeňského kraje

{jcomments off}