Neděle lákají k zážitkům

Počasí nepočasí, někdy je prostě úplně jedno, jestli svítí sluníčko, nebo drobně mrholí, člověka to táhne ven… Alespoň na chvilku načerpat energii, zapomenout na pracovní nerváky, rozbité auto, nefungující mikrovlnku. Udělejte to pro sebe i vy a  zajeďte se podívat třeba na některé místo z našich TIPů:

 

AKCE DNE

anoce akce cerven2

 

 

TIP: JEŠTĚ STIHNETE

skupova plzeň

Skupova Plzeň 2018

 

 

33. ročník českého festivalu profesionálních divadel. Výběr špičkových inscenací českých profesionálních loutkových a alternativních divadel a nezávislých skupin. V soutěžní části přehlídky, která se koná v Plzni každé dva roky, je letos 15 souborů.

 

Nejlepší inscenace, které za uplynulé dva roky vznikly v profesionálních loutkových souborech v ČR, se předstaují od 12. do 17. června na 33. ročníku mezinárodního festivalu loutkového a alternativního divadla Skupova Plzeň. Letos se do soutěžní části poprvé po mnoha letech vracejí také inscenace slovenských loutkových divadel. V nesoutěžní sekci vystoupí i divadla z Polska či Dánska.

 

Program

 

Bajaja            Moving Station, 16.6. ve 13:00 hod.

Deadtown      Plzeňský Prazdroj, 16.6. ve 20:30 hod.

Deadtown      Plzeňský Prazdroj, 17.6. ve 20:30 hod.

 

Skupova Plzeň je nejstarší profesionální divadelní festival v České republice (respektive v Československu). Poprvé se uskutečnila v r. 1967 jako slavnostní akce k dvojímu výročí Josefa Skupy. Od r. 1970 se stala soutěžní bilanční přehlídkou českého profesionálního loutkářství, která se do r. 1978 konala každoročně, poté se změnila na bienále.

 

Tento ročník festivalu připomíná výročí vzniku ČSR vzpomínkou na kultovnímu “Revolučního kašpárka”, který hrál hlavní roli v kabaretech zesměšňujících na konci 1. světové války aktuální politickou situaci.

 

———————————-

 

 

 

 

 

 

 

 Než vyrazíte na výlet…

 

ŠUMAVA ONLINE 24 HODIN DENNĚ

 

kamery

 

banner pocasi