Klatovské soutěže klepou na dveře

V pátek 20. dubna se po roce  Klatovy stanou centrem pozornosti všech fandů automobilových soutěží. Na tratě rychlostních zkoušek se vydají účastníci 53. Rallye Šumava Klatovy a 27. Historic Vltava Rallye, které doplní účastníci 4. Rallye Šumava Legend. Do každé ze soutěží je přihlášeno přes 80 posádek, startovní pole legend čítá 15 vozů.

 

Rallye Šumava Klatovy představí domácí špičku v té nejsilnější sestavě, včetně dvou posádek týmu Škoda Motorsport ( Kopecký a Nordgreen) a černého koně soutěže – ruského pilota Alexeje Lukyanuka. Jen třída dvě , která bude hlavně promlouvat do celkového pořadí na čelních místech, čítá přes dvacet posádek. Ale ani milovníci ostatních tříd nezůstanou neuspokojeni, přihlášeno je 5 zadokolek Porsche 997 i celá plejáda vozů nižších tříd.

 

Kompletní startovní listinu najdete zde.

sum 018 kopec

Vltava , která je už neodmyslitelně součástí Mistrovství Evropy historických automobilů, si i pro letošek připravila několik taháků v podobě slavných jmen. Kromě švédského pilota Jensena, který je už trojnásobným vítězem klatovského podniku, se na startu objeví Harri Toivonen – bratr tragicky zesnulé legendy rallysportu, Jarri Latvala – jehož syn je úspěšným jezdcem seriálu MS v rally, z českých posádek pak Vlastimil Neumann nebo Jiří Štolfa a další.

 

Seznam posádek Historic Vltava Rallye najdete zde.

sum 018 jensen

 

sum 018 harmonogram

Text: doc

Foto: Antonín Šíma