svoboda

Interna má od září primáře a otevře plánovanou chirurgii

Nemocnice Sušice bude mít od září nového primáře interního oddělení a zároveň otevírá lůžkové oddělení pro plánovanou chirurgii. Do funkce primáře interny přichází MUDr. Lukáš Svoboda, který dosud pracoval jako vedoucí lékař Dialyzačního centra v pražské Nemocnici Na Homolce.

 

 svoboda

Na foto uprostřed MUDr. Lukáš Svoboda, vlevo Ing. Jaroslav Kratochvíl, ředitel nemocnice,

vpravo o stojí odcházející primář interního oddělení MUDr. Ondřej Beneš.

 

Sušice – Nemocnice Sušice bude mít od září nového primáře interního oddělení a zároveň otevírá lůžkové oddělení pro plánovanou chirurgii. Do funkce primáře interny přichází MUDr. Lukáš Svoboda, který dosud pracoval jako vedoucí lékař Dialyzačního centra v pražské Nemocnici Na Homolce.

 

 

MUDr. Lukáš Svoboda má za sebou téměř 40 letou praxi ve významných tuzemských zdravotnických zařízeních. Začínal na interním oddělení liberecké nemocnice, hlavní část svého profesního života strávil v Nemocnici Na Homolce, kde v roce 1991 založil nefrologické pracoviště a jako primář tu působil až do roku 2017. Vývoj v sušické nemocnici již nějakou dobu sleduji. Budu se snažit, aby interna pod mým vedením fungovala co nejlépe,“ uvedl Svoboda, který dosud rovněž pracoval na dialyzačním oddělení nedaleké klatovské nemocnice a dojížděl také do ambulance ve Stodě. Obě tyto aktivity se nyní chystá utlumit, aby se mohl plně věnovat funkci primáře v Sušici.

 

 

Na primariátu Svoboda vystřídá MUDr. Ondřeje Beneše, který se z rodinných důvodů rozhodl vrátit domů do středních Čech. I po odchodu za rodinou bude v Sušici sloužit na částečný úvazek. Díky tomuto personálnímu doplnění získají obyvatelé Sušice jistotu dostupnosti kvalitní lékařské péče. „Kvůli rodině jsem se rozhodl pro změnu a budu znovu pracovat v místě, kde s partnerkou vychováváme naší dceru. Nechci ale úplně ztratit kontakt se sušickou nemocnicí, kde je výborný kolektiv zdravotních sester, který pro pacienty odvádí maximum,“ vysvětlil MUDr. Beneš.

 

 

Plánovaná personální změna se nijak nedotkne chodu a rozsahu nabízených služeb interny, jako klíčového oddělení sušické nemocnice. Naopak povede k personální stabilizaci a rozšíření poskytovaných služeb. Interna ambulantně denně ošetří 20 až 30 pacientů. Lůžkové oddělení se drží na více než 70 procentech obložnosti.

 

 

“Jsem ráda, že můžeme všem obyvatelům Sušice a okolí oznámit tuto významnou personální změnu, která povede ke stabilizaci interního oddělení. Místo se nám podařilo obsadit i přes negativní kampaň pár aktivistů, kteří šířením fám a nepravd jednání s uchazeči o práci v nemocnici komplikovali,” řekla jednatelka provozovatele sušické nemocnice, společnosti PentaHospitals CZ, Barbora Vaculíková a dodala: “S potěšením bych rovněž chtěla oznámit, že plníme slib a v těchto dnech otevíráme lůžkové oddělení pro plánovanou operativu.“

 

 

Lůžkové oddělení pro akutní chirurgii v nemocnici fungovalo do jara minulého roku, kdy jej předchozí provozovatel kvůli nedostatku personálu uzavřel. Po obnovení nepřetržité chirurgické ambulance letos v dubnu budou lékaři ze sušické nemocnice od konce léta znovu operovat, a to v režimu plánované operativy, výkony, jako např. chronické záněty slepého střeva, kýly nebo žlučníku.

 

 

Chirurgické lůžkové oddělení bude vedle naplánovaných běžných chirurgických operací nabízet jako doplnění i operace z oblasti korekční chirurgie. Ty budou sloužit především k nápravě nedostatků na lidském těle, které znepříjemňují běžný život. Díky poloze Sušice budou služby nabízeny nejen obyvatelům sušického regionu, ale i přeshraničním klientům z Rakouska nebo Německa.

„Tyto služby v dlouhodobém horizontu přispějí k potřebné finanční stabilizaci nemocnice. Výkony v oblasti korekční chirurgie pomohou rozjezdu lůžkového oddělení a maximálnímu využití operačních sálů, než se zaplní běžnými výkony. Obecná chirurgie bude mít vždy přednost před korekcemi,“ uvedla Barbora Vaculíková.

 

-tz-

{jcomments off}