Supervize pro pedagogické pracovníky

portuss

I pedagogičtí pracovníci si zaslouží podporu supervizora

 

 

      Jste ředitel, zástupce, metodik prevence, výchovný poradce, pedagog na ZŠ, SŠ, SOŠ nebo SOU? Výborně, i vy si zasloužíte kvalitní formu psychosociální profesní podpory.

 

      Web WWW.SUPERUCITEL.CZ nabízí informace o supervizi jako efektivním nástroji zpětné vazby pro školství. Interaktivní mapa supervizorů a katalog, řazený podle jednotlivých krajů, umožňují kontaktovat certifikovaného supervizora do pár minut.

 

      Supervize je nástroj celoživotního učení používaný v řadě pomáhajících profesí. V supervizi se dlouhodobě skupinově nebo individuálně setkávají pedagogičtí pracovníci se supervizorem, tedy odborníkem se specializovaným výcvikem v supervizi. Cílem setkávání je rozvíjet profesní dovednosti supervidovaných, posilovat vztahy v pracovním týmu a nacházet řešení problematických situací.

 

      Supervize představuje důležitou oblast profesního růstu. Je běžnou součástí poradenství, psychoterapie a sociální práce, kde má svou tradici. U některých profesí (např. sociální pracovnice) je dokonce uzákoněná.

 

       Web byl vytvořen v rámci projektu Reálné problémy virtuálního světa, který podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

 

odvahou

 

     

Více o projektu zde: https://www.portusprachatice.cz/realne-problemy-virtualniho-sveta_555.html

 

Koordinátor projektu: Ing. Petr Šmíd, DiS., reditel@portusprachatice.cz, tel.: 722 928 192

 

WWW.SUPERUCITEL.CZ

WWW.PORTUSPRACHATICE.CZ

 

Bc. Hana Bártová, DiS.
Propagace
Portus Prachatice, o.p.s.

 

odvahou2

odvahou3

 

  

 


{jcomments off}