Bylo to zase super

 

Bylo to zase super

 

 

       Již tradičně jsme zahájili nový školní rok společně s vimperskými dětmi malováním na asfalt a opékáním špekáčků na hřišti Nad Pekárnou. Letošním tématem bylo Léto a příroda. Své zážitky a představy kreslilo celkem 114 holek a kluků. Za každý namalovaný obrázek děti dostaly špekáček, hadí chleba, maršmelouny a jablka. Největší zájem byl o hadí chleba.  Děti si opékaly a čekaly nedočkavě, jaké obrázky porota vyhodnotí jako nejlepší.

 

 

Soutěžilo se ve třech kategoriích:

 

1. kategorie do 5 let, v ní se nejlépe umístily:

1. místo – obrázek č. 68 Jasmína Kouba,

2. místo – obrázek č. 68 Eliška Čvančarová,

3. místo – obrázek č. 80 Štěpánka Novotná

 

V 2. kategorii 5 -10 let byli nejlepší:

1. místo – obrázek č. 1 Maruška Voldezerská,

2. místo – obrázek č. 89 Laura Luderová,

3 místo – obrázek č. 51 Markéta Hanzlíčková

 

V poslední 3. kategorii 10 let a výše byli nejlepšími kreslíři:

1. místo – obrázek č. 4 Lucka Muchová,

2. místo – obrázek č. 78 David Desať,

3 místo – obrázek č. 40  Péťa Tesárek

 

 

       Našlo se pár dětí, které nám řekly, že i když nebyly vybrány, tak to byl jejich nejlepší den. U někoho se ale po vyhodnocení objevily i malé slzičky. Ty spravily bonbóny a ujištění, že každý obrázek je krásný. Pravda je, že všechny holky i všichni kluci jsou skvělí malíři a jejich obrázky budou až do deště krásně zdobit hřiště Nad Pekárnou. Nejvíce se malovalo sluníčko, moře, rybníky, duha, tráva, motýlci a vše co k pěknému létu a přírodě patří.

 

 

       Za odpoledne, které bylo vydařené nejen pro děti, ale i pro maminky, tatínky, babičky a dědečky, musíme poděkovat všem, kdo nám ho pomohli uskutečnit.

 

 

       Velice děkujeme Městský službám za úklid a úpravu hřiště, Městskému kulturnímu středisku za technické zabezpečení. Chleba nám dali zdarma manželé Jitka a Jan Hanžlovi. Byl tak výborný, že se pekly i topinky. Větší úspěch než špekáčky měl opečený hadí chleba, který nám zadělal v hotelu Zlatá Hvězda kuchař David a bravurně ho na klacky motal Radek Spurný. Vodu nám daroval Čevak, elektriku poskytli manželé Koubovi. Malovalo se křídami od Kohinooru České Budějovice a s propagací nám opět pomohla Jana Matějíčková s vnučkou Terezkou. Vše zdokumentovali a fotili  Milan Pešek a Leoš Russ. Malování měla na starost  Lída Stejskalová a Bláža Strašilová, oheň a pečení Jirka Vávra st. a Jarda Chalupský. Děkujeme i Petrovi Krejsovi, že zajišťuje, aby o našich akcích informovala i vimperská kabelová televize. Serverům vimperk.eu a prachatickonews.cz děkujeme za informování o všem, co pořádáme. Hudbu zajišťoval Lukáš Blaschko. Děti tancovaly, zpívaly na mikrofon i po půl sedmé a na konec ještě uklidily a sebraly všechny odpadky.

 

 

       Za Vimpersko se radovaly z pěkného odpoledne Vlasta Komrsková, Věra Vávrová a Šárka Janásková. Věra Vávra vám vše medializuje na portálu vimperk.eu a na  FB i webu Vimperska. Doufáme, že jste si spolu s námi odnesli hezké vzpomínky. Všem, kdo nemohli přijít, ukažte fotky na Facebooku Vimperska, jsou tam dvě alba od Milana Peška a Leoše Russa, snad na nich najdete sebe i své děti a budou se vám líbit.

 

Tak se těšíme zase příští rok a všem vám ještě jednou děkujeme, že jste přišli a byli s námi.

 

Spolek Vimpersko 

Foto od Milana Peška

{gallery}Jitka/rok2022/zari/milan{/gallery}  

 ——————————————————————————-

Foto od Leoše Russa

{gallery}Jitka/rok2022/zari/leos{/gallery}  

 


{jcomments off}