f

Nové rekreační centrum Vision

logolipno

 

Na lipenském poloostrově Kovářov vznikne nové rekreační zázemí s kotvištěm lodí, domy a apartmány

 

 

       Na jednom z lipenských poloostrovů Kovářov vznikne nové rekreační centrum. Projekt je dílem úspěšné česko-rakouské rodiny Dorn Fussenegger, která podniká a má své aktivity u Lipna už desítky let. Zajišťuje například lodní dopravu na přehradě. S názvem Vision bude areál nabízet zázemí pro rodinnou rekreaci, zejména půjde o rodinné i řadové domy, apartmány, udržovanou pláž nebo přístaviště pro lodě. Projekt jednoznačně přispěje k místnímu rozvoji, vzniknou zde desítky nových pracovních míst, firma navíc investuje miliony korun do tamní infrastruktury, vyrostou zde nové silnice, přístav nebo čistírna odpadních vod.

 d

       Na poloostrově přímo na břehu Lipna u Kovářova, vyroste nové rekreační zázemí s přístavištěm. Na zanedbaném břehu přehradní nádrže, který byl léta nevyužívaný, najdou v budoucnu klid, odpočinek a výjimečné soukromí nejen rodiny s dětmi. Projekt s názvem Vision, který je maximálně ohleduplný k přírodě, ale i starousedlíkům, budou tvořit rodinné i řadové domy a apartmány. Návrh je dílem renomovaných českobudějovických architektů z Ateliéru 8000, kteří projekt koncipovali především s ohledem na přísná pravidla chráněné krajinné oblasti Šumava, potřeby místních a samozřejmě i s ohledem na turisty, kteří na Lipensko přijedou. „Důležitým cílem tohoto projektu je přidaná hodnota v podobě územního rozvoje, který je ohleduplný k přírodě, místním lidem a poskytuje výjimečné soukromí pro kvalitní trávení volného času k odpočinku a relaxaci s rodinou nebo přáteli. To dnes lidé potřebují především,“ uvádí generální ředitel skupiny Lorenz Dorn-Fussenegger.

 

       Projekt Vision přispěje k udržitelnému dlouhodobému rozvoji na Lipensku, vzniknou zde desítky nových pracovních míst, profitovat budou i okolní obce. Majitel navíc investuje miliony korun do místní infrastruktury. Součástí projektu bude i přístav pro 39 lodí, vzniknou silnice nebo čistírna odpadních vod pro celou oblast, ale i další infrastruktura. „Chtěli bychom vytvořit místo, kde příroda a vodní plocha bude nedílnou součástí celého projektu a pro lidi na dosah ruky,“ dodal. Finální podoba projektu se vyvíjela po konzultaci s místními chataři, dotčenými orgány a ochránci přírody. Po redukci a ústupcích nakonec všichni dospěli ke kompromisu a po deseti letech bylo vydáno pravomocné stavební povolení. „Projekt Vision je v ideální podobě a dokonale odpovídá požadavkům zákazníků, také kvůli tomu, že projekt vytvořili architekti, kteří mají stejnou ambici jako máme my: dokonale spojit vkusnou a funkční architekturu se zdejší krajinou. Budeme ho nyní realizovat podle těchto plánů,“ říká Lorenz Dorn-Fussenegger. „Plánujeme také očima našich zákazníků, od fungující recepce, sekání trávníku, až po odklízení sněhu, dodání čerstvého pečiva a zajištění kompletního pronájmu nemovitosti. To vše dnes zákazník očekává,“ dodává. „Lipenská přehrada a okolí potvrzuje pověst magnetu na realitní investice. Jsme rádi, že novým majitelem projektu Vision je skupina Dorn Fussenegger. Se skupinou spolupracujeme od samotného vzniku Turistického spolku Lipenska a její zaměstnanci patří na Lipně k těm nejzkušenějším profesionálům,“ uzavřel Jiří Mánek předseda Turistického spolku Lipenska, který se stará o rozvoj území od Stožce po Rožmberk.

 

       Zájemci mohou sledovat nabídku na webových stránkách: www.vision-lipno.cz. Skupina Dorn Fussenegger na Lipně podniká více než tři desetiletí a patří nejen v tomto regionu k těm nejúspěšnějším firmám. Jejím zakladatelem je Lukas Konrad Dorn Fussenegger, který má české předky, stejně tak i jeho manželka. Lipensko poprvé poznali při dovolené v létě 1988 a jihočeská krajina je natolik okouzlila, že zde v polovině 90. let koupili první pozemek a tím začalo jejich budování. U lipenské přehrady stojí hned za několika úspěšnými realitními projekty.

 

       Skupina provozuje také lodní dopravu, na svých parnících Adalbert Stifter, Smetana a Vltava převeze tisíce turistů, kteří se k jihočeskému moři vypraví a firma je tak dlouhé roky součástí místního rozvoje a infrastruktury. 

 

Turistický spolek Lipenska
Pavel Pechoušek

   {gallery}Jitka/rok2021/rijen/kovarov{/gallery}

 


{jcomments off}