Mažoretky MINIMA na soutěži

 

Mažoretky MINIMA na soutěži

 

 

       Po covidové pauze se opět nastartoval i mažoretkový svět se svými soutěžemi. V sobotu 25. 9. 2021 se uskutečnilo v rámci MČR kvalifikační kolo v Chotěboři. Všichni zajásali, že si po delší době mohou zasoutěžit a poměřit své schopnosti s ostatními. Skupina mažoretek Minima, která pracuje v Husinci, se již po několikáté této soutěže zúčastnila. V letošním roce nám kromě děvčat z Husince a Vimperka přibyla i posila z Písku – Karel Černý. Hoši jsou mezi mažoretkami vzácností, práci s batonem však zvládají na výbornou.

 

       A jak Minima dopadla? Nacvičilo se celkem 14 sólových formací, z nichž 6 dosáhlo na medaile. Zuzana Kubíčková, která je zároveň trenérkou, vybojovala zlatou medaili s flagem.Stříbra byla hned dvě. Zuzana Kubíčková a Marie Kukačková za duo flag a Karel Černý se Zuzanou Kubíčkovou za duo 2 baton. Bronzové medaile byly tři. Marie Kukačková za sólo flag, Zuzana Kubíčková za sólo baton a trio Zuzana Hrdličková, Natalie Řeháková a Sofie Talafousová za trio pom pom. Bez medailí byla dvě čtvrtá místa a ostatní umístění. Velké poděkování patří i dvěma začínajícím mažoretkám Stelle Halabrínové a Lucii Špakové, pro které byla Chotěboř první mažoretkovou soutěží. Podaly taktéž velice pěkné výkony.

 

       Marie Kukačková, Zuzana Kubíčková, Zuzana Hrdličková, Natalie Řeháková a Sofie Talafousová si svým výkonem vybojovaly postup do finálového kola, které se koná 2. 10. 2021 v Radotíně. Děvčata, hodně štěstí.

 

Mgr. Dana Kubíčková 

 

  {gallery}Jitka/rok2021/zari/mazoretky{/gallery}

 

 


{jcomments off}