Hledá se … vítězka!

 

Hledá se … vítězka!

 

 

       Jak již bylo v různých médiích prezentováno dne 2.9.2021 proběhla na hřišti Nad Pekárnou akce Malování na asfalt, pořádaná pravidelně spolkem Vimpersko. Akce to byla velice vydařená a jen malířů a malířek se celkem zúčastnilo 132. Všechny malující děti byly odměněny sladkostmi, mohly si opéct špekáček, také maršmeloun, nebo těstového slaného hada, anebo podle chuti třeba i jablko.

 prvni

       Z počtu malujících dětí je patrné, že tato akce přesáhla veškeré očekávání a porota se pořádně zapotila při hodnocením všech obrázků. Malovalo se barevnými křídami a motivem byly samozřejmě vzpomínky na prázdniny.

 

       Během pár hodin se celý asfaltový ovál změnil v barevný pás vody, slunce, loděk, zvířátek, ale i výjevů z nedávné akce Stezka odvahy, kde se objevil například Ducháček, anebo strašidelný Zajíc. Děti byly rozděleny do dvou kategorií podle věku.

 

       V mladší, či spíše kategorii menší dětí, skončila na třetím místě Adélka Váchová s obrázkem č. 36, která zde zároveň oslavila i svůj svátek. Druhá byla Anička Marková s obrázkem č. 31 a vítězem soutěže malých malířů a malířek se stal Ondrášek Vácha s obrázkem č. 37. Tito šikovní malíři a malířky byli oceněni dárky od spolku Vimpersko a sponzorem akce společností Stranet.

 

       V kategorii starších dětí se na třetím místě umístil s obrázkem č. 47 Petr Tesárek, jako druhá skončila Ivanka Nguyen s obrázkem č. 28. Vítězným obrázkem soutěže starších děti se stal obrázek loďky a sluníčka s číslem 54.

 

       Jelikož se dětem přidělovala nejdříve čísla a až po vyhlášení výsledků porotou se zjišťovala jména jednotlivých malých umělců, tak se stalo, že vítězná malířka nepočkala až do vyhlášení výsledků a možná ještě ani neví, že vyhrála. Vítězný obrázek je v titulku článku a samotnou malířku se podařilo zachytit při tvorbě.

 druhy

Jedná se o holčičku vpředu s culíkem a brýlemi

 

 

       Organizátoři tímto vyzývají ke spolupráci ke zjištění jména, popř. adresy vítězky soutěže Malování na asfalt. Informace můžete zaslat spolku Vimpersko na mail vyroba@vavi.cz, nebo na telefonní číslo 775 559 990. Předem děkujeme za případné tipy.

 

Na vítězku stále čeká odměna za krásný obrázek.

 

Za organizátory akce

 

Ing. Milan Pešek

 

{jcomments off}