Prázdninová Stezka odvahy 2021

 

Prázdninová Stezka odvahy 2021

 

 

       Ve středu to bude týden, co jsme se v arboretu potkali se strašidly i dlouhými stíny a zaslechli jsme tam strašné kvílení duchů…

 

       Za náš spolek Vimpersko mnohokrát děkujeme všem, kdo nám pomáhali v areálu letního kina nebo v něm zajišťovali občerstvení a doprovodný program. Jde o Artego, Ivetu Lahovcovou a její pojízdnou kavárnu. Pomáhali nám Sára Becková, Marcela Budínská, Světlana Ferková, Jarka Jandová, Verča Jirušová, Alena Martínková, Eva Říhová, Liduška Stejskalová, Ivan Strašil a dětem na obličej malovala Mária Vacíková s kolegyní. Za technickou podporu děkujeme celému Městskému kulturnímu středisku a hlavně panu Vavrovi. Stany nám půjčili také hrabičtí hasiči a tamní osadní výbor. Prvky na stezce postavili Šárka Janásková, Pepa Zeman a Jirka Vávra starší.

 

       Nikdo by se na stezce nebál bez našich neuvěřitelně strašně hrozných malých i velkých strašidel. Proto bychom chtěli poděkovat Martince a Matějovi Bělíkovým, Lukáši Blaschkovi, Veronice Budínské a Janu Královi i Hračkám U Krtečka, Adélce, Anetce a Ivetě Hubáčkovým, Lukáši, Danovi a Vláďovi Patilovi, Blaženě Strašilové a Míše i Jirkovi Zídkovým. Děkujeme i Milanovi Peškovi za fotky a Městu Vimperk za finanční podporu. Za vodu pro účastníky děkujeme ČEVAKU.

 

       S velkými díky nesmíme zapomenout ani na Jana Nováka a jeho dravé ptáky. Letos se do kouzelného lesa v arboretu vydalo odhadem 350 malých a velkých dětí. I s doprovodem bylo na místě přes 800 návštěvníků.

 

       Když Stezka odvahy před 4 lety začínala, ani by nás nenapadlo, že nám vyroste do takových rozměrů. Víme, že jste strávili spoustu času čekáním ve frontě. Je to tím, že děti plní po cestě různé úkoly. Na stezce pro malé děti jsou všichni ve věku 2 – 7 let, a tak potřebují na průchod jednotlivými stanovišti právě tolik času, kolik sami uznají za vhodné. Vzhledem k tomu, že jich bylo téměř 300, to pak celé dlouho trvá. Rodiče, kteří frontu s dětmi vystáli, nám nakonec říkali, jak to bylo celé opravdu hezké a že to za čekání opravdu stálo. Za takových zpráv máme opravdu radost a všem děkujeme za trpělivost.

 

       Už teď vymýšlíme, jak čekání zkrátit tím, že stezku s největší pravděpodobností prodloužíme, aby jí mohlo procházet víc děti najednou a také tím, že najdeme způsoby, jak by se mohly děti při čekání bavit. Ještě jednou děkujeme všem, kdo nám pomáhali a těšíme se na shledanou příští rok.

 

Vaše strašidla ze spolku Vimpersko 
Foto: Milan Pešek 

 {gallery}Jitka/rok2021/srpen/stezkaa{/gallery}  

{jcomments off}