„COVIDe, nezlob mě!“ u Krtečka

manek

 

 

       Desková hra „COVIDe, nezlob mě!“ k dostání v hračkárně u Krtečka!

 

 

 

        Zazářil už ve světě sportu, především v běžeckém lyžování v barvách Ski klubu Šumava. Zdá se, že talent tohoto mladého sportovce má více poloh. Dvaadvacetiletý Jirka Mánek ze Záhoříčka u Čkyně, bývalý student vimperského gymnázia, vymyslel v době karantény novou deskovou hru s příznačným názvem COVIDe, nezlob mě!

 

 

 

 

Jirko, jak vznikl nápad na tuto deskovku?

  

       V říjnu jsem byl na biatlonovém soustředění v Letohradě, odkud jsme měli pokračovat do slovinské Pokljuky. Nicméně před odjezdem jsem měl pozitivní test na koronavirus. Takže žádné Slovinsko, ale karanténa. Nakonec s celou rodinou (kromě bráchy Ondry)! Sportovat jsem tedy nemohl, chodit do společnosti už vůbec ne. A do toho ty nesnesitelné rodinné hádky. Kdo zažil rodinnou karanténu, ví, o čem mluvím. Rozhodl jsem se tedy vymyslet rodinnou deskovku, protože ty hádky se fakt nedaly vydržet.

 

 

 

Takže hra COVIDe, nezlob mě! pomohla?

  

       Určitě! Dalo by se říct, že je to parodie na současnou situaci ve společnosti – roušky, karanténa, testování – to všecko ve hře najdete. Hra vychází z oblíbeného Člověče, nezlob se. Vymýšlet něco složitého nemělo smysl, to by nikoho nebavilo. Takže jsem chtěl udělat něco jednoduchého, vtipného a hlavně originálního, což se povedlo.

 

 

 

Pro koho je hra určena?

  

       Opravdu pro každého. Když chápete Člověče, pochopíte i tohle. Navíc hra trvá pouze hodinu, takže nehrozí, že ji nedohrajete, jako třeba Monopoly.

 

 

 

Kde si hru můžeme koupit?

  

       Od pondělí je k dostání v hračkárně u Krtečka! Pokud byste zrovna byli mimo Vimperk, můžete si hru objednat na eshopu www.covidenezlobme.cz a do tří dnů ji máte doma.  

 

 

maneek

 


 

{jcomments off}