Zatčení po přeshraničním pronásledování

 

 

 

Zatčení po přeshraničním pronásledování

 

 

 

       V blízkosti českého města Horní Vltavice v pondělí 31. 8. 2020, krátce před 14:00, skončil odvážný útěk 22letého Čecha. Hlídka pohraniční policie Freyung ukončila útěk Čecha poté, co z neuzamčené rezidenční nemovitosti v Neuschönau předtím ukradl několik stovek eur v hotovosti. 55letý majitel domu přistoupil k muži, který po něm hodil nůž – naštěstí byl 55letý muž zraněn jen lehce. 22letý mladík pak uprchl s ukradeným kolem. Starší muž si všiml Čecha poté, co pozorný soused uviděl na pozemku cizince a zavolal sousedovi.

 

bundes

       Kolem 13:00 muž nakonec ukradl odemčený Fiat Ducato v Elmbergerstrasse v Neuschönau a pokračoval v útěku neznámým směrem. V rámci rozsáhlého pátrání, do kterého byl zapojen také policejní vrtulník, byl Fiat objeven na dálnici B12, kousek před hraničním přechodem Philippsreuth, civilní hlídkou policie Freyung. Když policisté chtěli řidiče zkontrolovat, narazil do civilního vozidla a vysokou rychlostí uprchl směrem k České republice. Na staveništi 22letý mladík přejel několik výstražných majáků, až nakonec projel hraničním přechodem do České republiky. Ikdyž řidič narazil do zábradlí v obci Řasnice, byl schopen i přes prasklou pneumatiku pokračovat nízkou rychlostí v jízdě.

 

 

       Kousek před Horní Vltavicí vyskočil z Fiatu a pokračoval v útěku několik metrů pěšky, než ho policisté z Freyungu dokázali bez odporu zatknout. Dříve ukradená hotovost byla stále v ukradené dodávce. 22letý mladík byl předán české policii. Policii dobře známý Čech ukradl Audi A4 také 14. srpna 2020 v Neuschönau a uprchl směrem do České republiky, kde se jeho stopa původně ztratila. O několik dní později zabavili čeští úředníci Audi u 22letého mladíka ve vesnici Volary.

 

 

       Účastníci silničního provozu, kteří se 31. 8. 2020 nacházeli na spolkové silnici 12 směrem k hraničnímu přechodu Philippsreuth, a byli ohroženi řidičem dodávky Fiat-Ducato nebo kteří by mohli být svědky jeho stylu jízdy, jsou požádáni, aby kontaktovali pasovskou inspekci kriminální policii nebo jakékoli jiné policejní stanice.  

 

 

 

TZ Policie Niederbayern

https://www.hogn.de/

 

 

{jcomments off}