Smetana na Lipně

 

 

Transport lodi Smetana na Lipno

 

 

 

 

       Osobní loď s vyhlídkovou palubou, která se jmenuje Smetana se převážela z rakouského Lince přes Přední Výtoň/Guglwald a pokračovala na Frýdavu, kde ji společnost Rosenberger-Lipno Line spustila na hladinu. Loď Smetana rozšíří flotilu parníků, které na lipenské přehradě provozuje společnost Rosenberger Lipno-Line. Stalo se tak díky velkému zájmu turistů, kteří k lipenské přehradní nádrži každoročně jezdí na rekreaci.

 

svisle

 

        Loď byla vyrobena v Německu, kde ještě v minulém roce vozila turisty v okolí historického města Špýr (Speyer). Jedná se o loď s příjemnou vyhlídkovou venkovní palubou, na kterou se vejde asi 70 osob. Stejný počet cestujících může plout na spodní kryté palubě. Celková kapacita se tak pohybuje okolo 140 osob. Samozřejmostí je lodní bar, který bude provozovat špičkový Hotel Resort Relax z Dolní Vltavice.

 

 

 

Rozměry lodě Smetana:

 

•   Délka 25 metrů Šířka více než 5 metrů

•   Výška od hladiny vody k radarové anténě na střeše kapitánského můstku asi 6 metrů.

•   Ponor lodi se pohybuje okolo 1 metru.

 

 

 

 

       Rosenberger-Lipno Line tak bude na Lipně provozovat tři osobní lodě – Adalbert Stifter, Vltava a Smetana. Nabízí také možnost individuální dopravy v menších člunech pro šest případně osm osob. Společnost zachová pro tuto sezónu tradiční počet pěti míst, kde bude zastavovat: Lipno nad Vltavou, Frymburk, Dolní Vltavice, Černá v Pošumaví, Horní Planá. Nová loď bude vozit turisty mezi Horní Planou, Dolní Vltavicí a Černou v Pošumaví.

 

 

 

Pavel Pechoušek
Turistický spolek Lipenska

 

{gallery}Jitka/rok2020/cerven/frydlava{/gallery}

 

{jcomments off}