Cyklistické série ROUVY Real Spring Classics je u konce

rouvy 2

ROUVY: Vítězem digitální cyklistické série ROUVY Real Spring Classics je Jan Škarnitzl

 

 

Vimperk 31. 3. 2020

 

Jan Škarnitzl z týmu Cyklostar Mercedes-Benz Praha Trek se stal vítězem historicky první série cyklistických závodů ve virtuálním prostředí ROUVY Real Spring Classics.O šampionovi celého pětidílného seriálu se rozhodlo až v posledním závodě. Souboj o celkové vítězství na dálku svedli na svých trenažerech bikeři, čeští reprezentanti Jan Škarnitzl a Jan Vastl (Pushbikers XC Team). Trasa krajinou francouzské Riviéry s 22 km dlouhým kopcem nakonec lépe sedla olympioniku Janu Škarnitzlovi. „Jsem spokojený se svými výsledky i s výkony a samozřejmě celkovým hodnocením. I když tady bych byl opatrný, protože přece jen záleží i na tom, jaký ergometr kdo má,“ řekl krátce po projetí virtuálním cílem zkušený český biker, který se ještě nedávno zotavoval ze zlomeniny ruky ze závěrečné etapy závodu horských kol v Řecku. Série ROUVY Real Spring Classics pro něj byla výborným zpestřením. „Jsem rád, že počet účastníků každým závodem přibýval. Bylo to pět závodů a protože se opravdu jede naplno od startu až do cíle, bylo to dost náročné a tak si teď si dám dva tři dny volno. Bylo to super a děkuji moc organizátorům, že to dali takhle narychlo do kupy,“ dodal spokojený vítěz. Třetí příčku v hodnocení série obsadil Martin Stošek (FUTURE CYCLING – NORTHWAVE). Na „pódium“ se dostali také v současnosti nejlepší český biker Ondřej Cink (Kross Racing Team) a Lukáš Kopecký (PRESTIGE CYCLING TEAM). Celkové pořadí žen celého seriálu ROUVY Real Spring Classics ovládla Jana Pichlíková z týmu Kross Bikeranch team.

 

Kompletní výsledky závodu

 

 

Do posledního, nejpočetnějšího závodu celé série odstartovalo na svých trenažerech okolo 400 sportovců. Nejvíc jich bylo z České republiky, okolo dvou set. Druhou nejpočetnější skupinou byli Italové, za nimi Francouzi, dále cyklisté z USA, Německa a Velké Británie. Seriál cyklistických závodů ROUVY Real Spring Classics byl pro profesionální i hobby cyklisty jedinou možností, jak v době opatření proti šíření koronaviru závodit. V době, kdy jsou všechny sportovní akce zrušené a řada profesionálu byla doma v karanténě po předčasném návratu ze soustředění nebo závodů v cizině, poskytla aplikace ROUVY spolu s Kolem pro život a WeLoveCycling ŠKODA možnost on-line poměřit síly a zúročit to, co v zimě natrénovali.

 

Všech pět závodů mohli fanoušci sledovat živě, prostřednictvím streamu na YouTube kanálu ROUVY.

 

Proto, aby se cyklisti a další sportovci mohli do digitálních závodů zapojit, potřebují chytrý cyklistický trenažer, který je schopný nastavovat odpor v závislosti na náklonu, kolo a např. iPad nebo počítač. Předplatné do aplikace ROUVY nabídla vimperská firma VirtualTraining s.r.o. pro všechny nové účastníky na 30 + 14 zdarma.

 

Protože zájem veřejnosti o závodění na chytrých trenažerech byl velký, rozhodl se tým Kola pro život připravit ještě během měsíce dubna pro cyklisty další dva závody.

 

Pro sportovce, kteří si chtějí zkrátit čekání na znovuobnovení cyklistické sezóny, chystá VirtualTraining s.r.o. další výzvy. Díky aplikaci ROUVY se tak nejen profesionálové mohou těšit na řadu příležitostí, jak se udržet v dobré kondici. Aktuálně prodlužujeme naši výzvu Ride for Italy. Za každého, kdo dojede všechny čtyři virtuální italské trasy a výzvu dokončí, pošleme peníze na transparentní účet italského regionu Benátsko.

 

Novinkou je také právě oznámená spolupráce Tour de Suisse, ROUVY a Velonu. V termínu od 22. do 26. dubna proběhne pět digitálních závodů v aplikaci ROUVY, které bude živě vysílat Švýcarský rozhlas a televize SRF. Půjde o první digitální závod s nejlepšími profesionálními týmy na světě. Závodní formát s názvem The Swiss Digital 5 nabídne sekce nejkrásnějších etap Tour de Suisse.

 

Hlavní partneři digitální závodní série ROUVY Real Spring Classics:

WeLoveCycling ŠKODA

Kolo pro život

 

Partneři ROUVY Real Spring Classics:

NUTREND, leader na trhu s produkty sportovní výživy a potravinami pro aktivní životní styl

LAWI, výrobce cyklistického oblečení

SPORTSOFT Timing, profesionální čipová časomíra a výsledkový servis

 

ROUVY je aplikace pro cyklisty, která umožňuje jezdit po známých světových cyklistických trasách a silnicích a přitom neopustit domov. Aplikace simuluje reálnou venkovní jízdu díky rozšířené realitě a pomocí špičkových videí s GPS profilem trasy. Trasy s rozšířenou realitou kombinují animované 3D jezdce s reálným videem, takže si mohou cyklisté na chytrých trenažerech užívat pestrost a zábavu cyklistiky i doma. S ROUVY nesetrvávají v monotónním tempu ubíjejícího indoorového tréninku, ale mohou i v zimním období zdolávat vyhlášené trasy z celého světa. Stačí připojit cyklistický trenažer k aplikaci ROUVY a zvolit trasu podle délky nebo profilu, tak aby každému kdykoliv zapadly do tréninkového plánu. Aplikace automaticky upravuje zátěž na trenažeru podle profilu tratě. Data aktivity je možné synchronizovat s populárními aplikacemi jako je Strava nebo TrainingPeaks. ROUVY trasy s rozšířenou realitou jsou cesta k zábavnému, avšak poctivému tréninku pro každého. Novinkou letošní zimy je nová moderní aplikace ROUVY AR. ROUVY se soustředí zejména na reálné zobrazeních skutečných tratí, čímž se odlišuje od slavnějšího Zwiftu, na kterém se virtuálně závodí. A ROUVY to jde velice dobře, například Jaroslav Kulhavý díky této aplikaci trénoval na svém domácím trenažéru na olympijskou trať v brazilském Riu. ROUVY koncept je indoor cycling reality čili se snaží o co nejreálnější zobrazení skutečných tratí a jejich obtížnosti. Jízda se odehrává v reálném prostředí, protože trasy se snímají kamerou a jejich profil zaznamenává GPS. Cílem je, aby vydaný výkon na trenažéru přesně odpovídal realitě. Pokud nějaký kopec vyjedete za půl hodiny, tak při stejném úsilí na ROUVY vyjedete stejný kopec za stejný čas jako venku.

rouvy

{jcomments off}