Učíme se navzájem

 

 

Učíme se navzájem

 

 

 

       Toto je název projektu, jehož hlavním cílem bylo prohloubení čtenářské a matematické gramotnosti žáků 8. tříd ZŠ a 1. ročníků SŠ. Díky této aktivitě spolu dva roky pracovali zástupci ZŠ TGM a SŠ Nerudova Vimperk. První společný projekt absolvovali žáci letošních devátých tříd v dubnu roku 2019. Druhý projekt proběhl letos.

 

 

 

       V prosinci loňského roku pedagogové obou škol absolvovali školení zaměřené na čtenářskou gramotnost. Po novém roce pak spolupracovali na přípravě projektových dnů, jejichž uspořádání bylo hlavním cílem projektu.

 

 

 

       V pondělí 17. 2. 2020 navštívila střední školu třída 8. A a v úterý 18. 2. 2020 třída 8. B. Partnery při práci jim byli žáci 1. ročníků. Účastníci projektových dnů nejprve museli nastudovat pracovní postupy, které následně aplikovali v praxi. Poté vyplnili pracovní listy související s jejich činností.

 

 

 

       Třída 8. A byla během projektových dnů rozdělena na dvě poloviny. Jedna polovina se učila základům stolování a etiketě, druhá polovina připravovala palačinky na dva způsoby – sladké i slané. Po chvíli se žáci při aktivitách vyměnili. Třída 8. B také pracovala rozdělena na dvě skupiny. Jedna skupina měla na programu základy stolování a etiketu, druhá skupina pekla buchtu a připravila těstovinový salát, který se podával za studena. I zde po čase došlo k výměně skupin.

 

 

 

       Oba projektové dny proběhly v přátelské atmosféře. Žáci obou škol spolu komunikovali, pomáhali si. Výsledkem byly nově nabyté vědomosti a společně vytvořené pokrmy všem chutnaly.

 

 

 

Alžběta Rückerová, Vladislava Lehečková, Alena Novotná, Miroslava Jurcová

 {gallery}Jitka/rok2020/unor/ucime{/gallery} 

 

{jcomments off}