Vy jste vybrali, my realizujeme

Vimperk participativni rozpocet logo

 

 

Vy jste vybrali, my realizujeme

 

 

 

S novým rokem začínáme pracovat na realizacích vybraných návrhů nultého ročníku participativního rozpočtu.

 

 

 

 

       Všichni, kdo se v minulém roce zapojili do projektu Nápad pro Vimperk – participativní rozpočet, teď jistě čekají, co se bude nyní dít s vybranými návrhy. Každý návrh byl již v době svého podání limitován částkou 100 tisíc. Celková výše finančních prostředků určených ke krytí nákladů participativního rozpočtu byla 500 tisíc Kč.

 

 

       Všech pět návrhů vybraných veřejností v  prosinci loňského roku bylo předáno dotyčným odborům, které v úzké spolupráci s jejich navrhovateli začnou s jejich realizací. Pro rekapitulaci, vybrány byly tyto projekty: Klidová a relaxační zóna v arboretu, První etapa pivovarských zahrad, Doplnění laviček na pěší trasy po městě, Revitalizace dětského hřiště na Boubské a Lávka přes Křesánovský potok.

 

 

       Odboru životního prostředí byly předány projekty týkající se konkrétně arboreta, pivovarských teras, doplnění laviček na pěší trasy po městě a revitalizace dětského hřiště na Boubské. Odbor investic a údržby převzal projekt, v rámci kterého bude v areálu BH Nemocnice Vimperk instalována lávka přes Křesánovský potok.

 

 

LOGO NSZM 300dpi7

 

 

 

Začínáme s realizací vítězných návrhů

 

 

       Koncem ledna proběhla první terénní schůzka mezi navrhovatelkou projektu „Obnova pivovarských zahrad“ a zástupci odborů města, kde byla odsouhlasena úprava dolní části „parčíku“ proti gymnáziu. V současnosti je pohled na místo cloněn přestárlými listnatými a jehličnatými stromy (túje, jasan), které budou v počtu jednotek odstraněny. Otevře se tím pohled na část, kde jsou v současné chvíli umístěny lavičky. V rámci finanční částky participativním rozpočtem určené, zde budou umístěny dva stoly s lavicemi, lavice pod betonovou zídku, koš na psí exkrementy a upraveno bude také zábradlí na můstku přes potok. Veškerý zde plánovaný mobiliář bude umístěn po dohodě s městským architektem.

 

 

       I realizace návrhu pana Bohumila Petráška týkající se doplnění laviček na pěší trasy po městě byla již zahájena. V současné chvíli vytipovávají referenti odboru životního prostředí a městský architekt vhodné lavičky a začátkem února se uskuteční další schůzka přímo v terénu.

 

 

       V průběhu února se také uskuteční schůzky s navrhovateli projektů „Revitalizace dětského hřiště na Boubské“ a úprav v arboretu.

 

 

 

       Další ročník participativního rozpočtu vyhlásíme začátkem března, čas na podání bude do konce měsíce dubna. Již nyní si můžete promýšlet své menší i větší nápady, které do tohoto projektu přihlásíte.

 

 

Renata Lešková
koordinátor PaR
Vimperk 

 {gallery}Jitka/rok2020/unor/parti{/gallery}

{jcomments off}