Rekonstrukce ulice Čelakovského

 

 

 

Plánovaná rekonstrukce ulice Čelakovského

 

 

 

 

       Na jednání Zastupitelstva města Vimperk bylo přijato rozpočtové opatření ve výši 10 mil. Kč na rekonstrukci ulice Čelakovského. Původní projekt byl plánovaný jako rekonstrukce páteřní části i kolem bytovek, ale nepočítalo se s kanalizací a vodovodem. Tento projekt byl přepracován.

 

 

       Nyní je v plánu rekonstrukce části kanalizace a vodovodu, páteřní části od ulice Sušická až na konec garáží. Součástí tohoto projektu je i 22 legálních parkovacích míst (kolmá i podélná), veřejné osvětlení, rekonstrukce stávajících chodníků, vybudování nového chodníku a prostor pro odpady.

 

 

       „Rozpočtová cena byla 15,4 mil.Kč, ale nám se to podařilo vysoutěžit za 9,6 mil.Kč. Vyhrála to firma DŘEVOTVAR – ŘEMESLA a STAVBY s.r.o., se kterou v únoru proběhne schůze o domluvě harmonogramu – termínu zahájení a průběhu prací. V plánu je také na několik dní úplně uzavřít ulici Čelakovského po dobu budování části u ulice Sušická. Proto se v březnu uskuteční setkání s občany této ulice přímo na místě, kde budou o všem informováni. Bude zde i prostor pro postřehy a podněty ze strany obyvatel. Tato akce by měla dle smlouvy o dílo trvat 180 dní.“ uvedl místostarosta Zdeněk Kuncl. 

 

 

/JŘ/

 {gallery}Jitka/rok2020/unor/celak{/gallery}

 

{jcomments off}