6. A ZŠ TGM na sjezdovkách a na snowboardu

Sportovní třída 6. A ZŠ TGM na sjezdovkách a na snowboardu

 

     Ačkoli sněhové podmínky v letošním roce nejsou lyžařům příliš nakloněny, proběhlo ve dnech 7. 1. – 9. 1. 2020 zimní soustředění sportovců 6. A. Po příjemné cestě šumavskou lokálkou na Kubovu Huť se chlapci a děvčata ubytovali v hezkém prostředí hotelu Kristián a pak už je vítal svah malé sjezdovky upravený pro lyžování chtivé sportovce. Šesťáci tak navázali na zkušenosti získané v předcházejících letech při lyžařských kurzech 1. – 4. ročníku. Výuky na sjezdovkách se ujali zkušení instruktoři místní lyžařské školy, snowboard si vzal na starost pan učitel Josef Bejček. Žáci se během pobytu zdokonalili v jízdě na sjezdovkách, většina dětí zde získala první zkušenosti na snowboardu.

 

     Soustředění žáků nepřináší jen zdokonalení ve sportovních disciplínách, ale znamená i podporu vzájemných vztahů, budování pozitivního klimatu ve třídě, pochopení druhého, pomoc, spolupráci, trpělivost, komunikaci i přizpůsobení se. Zkrátka vše, co nabízí každý moment skutečného reálného života, jenž přináší radosti, úspěch, potěšení, ale také pocity méně příjemné. Je dobře, že se děti učí i to negativní zvládat. Posílí je to a společná soustředění jsou pro to výbornou příležitostí. A tak při pobytu nechyběla zábava v podobě her, tance, zpěvu, plavání v bazénu a také výuky jako tradiční součást soustředění sportovních tříd od dob jejich založení.

 

A jak hodnotili soustředění žáci 6. A ve svých denících?

„Moc se mi tady líbí, první lyžování bylo suprové, odpolední ještě lepší.“ „Krásné prostředí, krásný pokoj, instruktor se mi zdál malinko nepříjemný.“ „Nejdřív jsem si myslel, že to bude celkem nuda, ale když jsme začali, bylo to úžasné.“ „Trenéři jsou na nás hodní, naučili nás nové věci, pokoje jsou velmi pěkné.“ „Zlepšila jsem se v tančení a rozhodně tu máme jiné vtahy mezi sebou než ve třídě.“ „Dnes jdu poprvé na snowboard, já se bojím, ale těším se zároveň.“ „Na sousku jsem se zlepšila na sjezdovkách a navíc jsem se naučila na snowboardu. Moje zábava byla, že jsem mohla být služba.“ „Učil jsem se na snowboardu. Je to boží, je to makačka!“ „Dnes jedeme bohužel domů, ale radši bych tu zůstal ještě jeden týden.“ „Hotel se mi líbí, lyžování mě hodně baví. Oběd mi moc nechutnal, ale celkově se mi tady líbí.“ „Bylo to suprový, hodně dobré pokoje, trenéři hodní a naučili nás další věci.“ „Byla sranda uklízet pokoje.“ „Chtěla bych tam zase a bylo to moc krásné.“

Dagmar Rückerová a žáci 6. A  

 

    {gallery}vimperk/2020/zdenek_formanek_fotky/leden/lyzarsky_vycvik/{/gallery}

{jcomments off}