Odpoledne jako malované

 

 

 

Odpoledne jako malované

 

 

 

 

       V úterý odpoledne se nás sešlo na Hřišti Nad Pekárnou při Malování na asfalt a opékání špekáčků opravdu hodně. Děti kreslily na asfalt obrázky, za který dostaly špekáček. Celkem jich bylo 131.

 

 

 

      Nejhezčí obrázek měl číslo 91 a jmenoval se blesk. Další moc povedené obrázky byly želva, dva obrázky duhy, mořská panna, krajinka a jednorožci. Jedna skupinka dětí kreslila jen kraby, moc pěkná byla i kočička. Všech 131 obrázků se opravdu povedlo. A spokojené nebyly jen děti. Když spočítáme maminky, tatínky, babičky a dědečky, zjistíme, že s prázdninami se loučilo mnohem více než 131 malých umělců. A do tvorby se zapojili i dospělí. Milan Dutka nakreslil obrázek mimo soutěž Milan Dutka, pomáhala mu jeho dcera Elenka.

 DSC 9406

 

 

 

       Jako vždy, ani tentokrát bychom se neobešli bez pomoci celé řady lidí. S uspořádáním celé akce nám hodně pomohlo Městské kulturní středisko. Velice děkujeme především Petrovi Moravcovi, byl to DJ dětské diskotéky a s dětmi i tancoval. Velice se těšíme na příští rok, Petrova hudba dodala celému odpoledni nové kouzlo.

 

 

 

       I letos nám pomohla spousta přátel a několik firem. Všem jsme jim vděční, tady jsou: Špekáčky jsme za velice výhodných podmínek dostali od řeznictví Brejcha. Výborný chléb nám dalo zdarma Pekařství Hanžl, vodu firma Aktivant – Petráškův dvůr. Městské lesy nám poskytly dřevo a zaměstnanci Městských služeb připravili asfalt, aby se na něj dalo kreslit. Elektriku jsme napojili od manželů Koubových a Fridrichových. Díky vší této pomoci mohlo Malování na asfalt a opékání špekáčků 2019 začít.

 

 

 

       Během odpoledne nám pomáhali Jaroslava a Stanislav Jandovi. Velký úspěch měl hadí chleba, který perfektně zadělala Petruška Litvanová. Radek Spurný využil své kuchařské umění a natáčel hadí chleba dětem na klacky. Kreslení na asfalt vedla spolu s Mirkou Fridrichovou Kunešovou také Liduška Kroupová. S průběhem akce pomáhali Petr Bělík, Lukáš Blaschko a Jirka Vávra starší. S propagací nám pomohla především Jana Matějčková a pak také Blanka Lankašová a Světlana Ferková. Všem jim opravdu děkujeme.

 

 

 

       Kdybychom se na našich akcích nescházeli v tak vysokém počtu a navzájem si nepomáhali, nikdy by se nám nedařily. Ještě jednou vám všem děkujeme, že jste přišli a pomohli nám. Děkujeme prostě všem dětem, rodičům, babičkám i přátelům za příjemné odpoledne. A za rok se na Hřišti Nad Pekárnou znovu sejdeme a zase spolu trávíme pěkný, zábavný závěr druhého školního dne.

 

 

 

       Všechny informace o našem spolku najdete na www.vimpersko.cz

 

 

 

       Za celý tým Vimperska Aneta Švecová, Martina Bělíková, Milan Dutka, Věra Vávrová, Standa Hubáček, Mirka Fridrichová Kunešová, Petruška Litvanová, Šárka Janásková , Mirka Dutková, Vlasta Komrsková a Věra Vávra.

 

 

Foto: Standa Hubáček

{gallery}Jitka/zari/oo{/gallery} 

{jcomments off}