ZŠ TGM Vimperk a Abeceda peněz

 ZŠ TGM Vimperk a Abeceda peněz

 

     V letošním školním roce se žáci 4. tříd zúčastnili projektu Abeceda peněz. V lednu 2019 se žáci seznámili s projektem, získali základní informace ohledně podnikání a obdrželi sponzorský dar – základní kapitál od České spořitelny. V únoru následovala návštěva pobočky České spořitelny ve Vimperku, kde se žáci seznámili s chodem banky a dostali se na místa, kam se běžní zákazníci nedostanou. Od února do začátku května žáci vymýšleli obchodní strategie, finanční rozpočet a připravovali výrobky k prodeji na Květnový jarmark.

 

     7. května 2019 to vypuklo ….. Pobočka České spořitelny ve Vimperku se zaplnila mladými nadšenými obchodníky a podnikateli. Nebyli tam jen zdatní obchodníci, ale také barmani, hostesky a maséři. Návštěvníci se mohli nejen potěšit nákupem, ale také pohladit ducha příjemnou masáží a mohli ochutnat sladká i slaná překvapení. Barmani míchali nealkoholické koktejly a domácí bio limonády. Příjemně strávené odpoledne vyvrcholilo výdělkem 20 173 Kč, které si děti (podnikatelé, obchodníci, barmani, hostesky a maséři) užijí na společném výletě v západočeské metropoli Plzni.

 

     Touto cestou bychom chtěli poděkovat pobočce České spořitelny Vimperk, všem rodičům a prarodičům za pomoc s přípravou. Všem návštěvníkům trhu děkujeme za aktivní účast.

 

Žáci a učitelky 4. tříd

   {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/kveten/abeceda/{/gallery}

{jcomments off}