Český pohár horských kol

 

 

Tým České spořitelny Specialized J MTB záhajil sezonu úspěšně

 

 

 

 

       O víkendu 6.4. – 7.4 se konal v Kutné Hoře první ze závodů českého poháru horských kol. Z týmu České spořitelny Specialized Junior se na start postavilo na 30 závodníků. Ve starších žákyních vybojovala 3. místo Monika Nárovcová. V juniorech dojel na výborném 5. místě Jan Sáska, při svém prvním startu v této kategorii. Do první desítky se ještě probojoval Oskar Marek.

 

kola

 

       V ženách se poprvé představila Tereza Sásková, loňská juniorská vicemistryně světa, a v těžkém a dlouhém závodě se neztratila a dojela
na 5. místě celkově a 2. v kategorii U 23. V juniorkách dojela na 5. místě Zuzana Šafářová.

 

 

 

       V elitním závodě mužů předvedl solidní výkon David Zadák, kterého na začátku sezony sužovaly nemoce a nemohl absolvovat komletní přípravu. Po startu se pohyboval na 12. příčce, v závěru dlouhého závodu mu již trochu docházely síly ale i přesto dojel na 15. místě a získal bod do mezinárodního žebříčku UCI.

 

 

 

       Týden předtím absolvovali závodníci týmu přípravné závody v rakouském Langenlois, kde dojela nejlépe Zuzana Šafářová v juniorkách na 5. místě, a ve francouzském Marseille, tam startovala Tereza Sásková a dojela 16. v celkovém pořadí elitních žen a Jan Sáska , který dojel 26. ve světové juniorské serii.

 

 

 

       Příští víkend čekají vybrané závodníky mezinárodní závody kategorie HC v jihotyrolském Nalles. 

 

 

Jiří Lutovský

Foto Michal Červený

{gallery}Jitka/duben/zavody{/gallery}

{jcomments off}