Uklizené Prachatice

 

 

 

Do úklidu Prachatic se zapojilo přes sto dětí z místního DDM

 

 

 

 

 

       Prachatice jsou po uplynulém týdnu uklizené, jako málo kdy. K úklidovým firmám, které mají na starosti 64619pravidelný úklid města, se přidaly od pondělí do čtvrtka i děti ze zájmových útvarů prachatického pracoviště domu dětí a mládeže. V rámci kampaně Ukliďme svět, ukliďme Česko se zaměřily na několik lokalit, které pořádně vyčistily.

 

 

 

    Do úklidu se nakonec zapojilo patnáct kroužků a celkem 136 účastníků. „Pedagogové z domu dětí a mládeže si rozdělili jednotlivé úseky, které během tohoto týdne při pravidelné zájmové činnosti se svými kroužky uklízeli. V rámci kampaně uklízeli v okolí Skalky, MŠ Skalka, SNP, parku Mládí, dopravního hřiště, koupaliště Hulák, ulice Ševčíkova, kolem areálu hřišť DDM, gymnázia, na Parkánu, ulice Volovická, Sokolovská a uklidili i Štěpánčin park, sídliště Sady
a dětské hřiště u plaveckého bazénu,” vysvětlila vedoucí prachatického pracoviště domu dětí Václava Kubíčková. „Největší nepořádek zaznamenali pedagogové i účastníci v okolí dětských hřišť,” dodala jedna z vedoucích, která uklízela s dětmi na Parkáně, Marcela Vitoulová.

 

 

 

       Do úklidu svého města se ale nezapojují jen děti z prachatického pracoviště domu dětí, ale postupně se k němu přidají i děti ve Volarech, Netolicích a Vimperku, kde má prachatický DDM svá detašovaná pracoviště. 

 

 

 

Zdroj: www.jcted.cz

{jcomments off}