Běžky, děti, Vodník…. neboli BLŠ

Běžky, děti, Vodník…. neboli BLŠ

     Ve spolupráci se Ski klubem Šumava Vimperk a naší základní školou byl tento týden odstartován ve Sportovním areálu na Vodníku nový projekt pod názvem BLŠ – Běžecká lyžařská škola. Cílem BLŠe je podpora všestranné sportovní přípravy dětí a rozšíření hodin tělesné výchovy o další sportovní aktivitu – běžecké lyžování. Kurz navazuje na již probíhající sjezdařský kurz a je přirozeným pokračováním tradice bývalých sportovních tříd zaměřených na běžecké lyžování na naší škole.

 

     Prvními účastníky kurzu bylo 45 žáků z 2. a 5. ročníků. Děti se po počátečním rozdělení do skupin věnovaly pod vedením trenérů z místního lyžařského klubu a asistentů – gymnazistů lyžařů- základům běžeckého lyžování. Nechyběly hry, soutěže, sjezdování, fotbal, vybíjená na lyžích a také možnost vyzkoušet si střelbu z biatlonové zbraně.

 

     Děti byly ze sportování – běžkování – na Vodníku nadšené, jak je poznat z jejich slov:„ Jéé, to je škoda, že to skončilo…Kdy půjdeme zase?“

 

     Rádi bychom touto cestou poděkovali Ski klubu Šumava Vimperk za vstřícné a profesionální vedení kurzu a za příjemně strávené dvě sportovní dopoledne ve Sportovním areálu na Vodníku.

Děkujeme.

 

Za BLŠ a s lyžařským pozdravem Skol!

 

 

ZŠ TGM Vimperk – Hudečková J., Hrdý M., Kohoutová L. a Mondlová M.  

 

  {gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/unor/bezky/{/gallery}

{jcomments off}