Turnaj mužů v Sezimově Ústí

Derby a nervy za čtyři body

 

 

O třetí adventní neděli se naši florbalisté vydali bojovat o cenné body do Sezimova Ústí. Papírové předpoklady byly jednoznačně nakloněny na naší stranu. Soupeř krčící se na dně tabulky Strakonice a úplně poslední Jindřichův Hradec, měli být snadnou kořistí, opak byl však pravdou.

 

 

FK Slovan Jindřichův Hradec – TJ Šumavan Vimperk 4:5 ( 4:0 – 0:3 – 0:2 )

 

 DSCF0851

Branky Vpk: 27:56 Pešl ml. (Sippl), 28:47 Burian (Havelka), 29:13 Pešl ml.

(Robl), 38:40 Pešl ml. (Gabauer), 43:52 Pešl ml. (Gabauer)

 

Vyloučení: 0:1 – Využití: 1:0 – V oslabení: 0:0

 

Rozhodčí: Kamil Vraspír – Pavel Urbánek – Diváků: 13

 

Průběh utkání: 4:0, 4:5

 

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Hradil; Pešl st.,
Robl – Burian, Jungvirt, Homolka; Havelka

 

 

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

Do utkání jsme vstoupili s novou taktikou pro přechod do útoku ze zajištěné obrany, bohužel spíše než usnadnění ve hře, jsme se dostali do herní křeče, jelikož někteří hráči změnu nepochopili a nedokázali ji přenést do hry. Do utkání jsme navíc nastoupili laxně a hned na začátku dvakrát inkasovali. V nejhorší třetině této sezony padly do naší sítě čtyři góly, přičemž my jsme se nedostali vůbec do šancí. Vzhledem k tomu, že kázání mezi třetinami nepomohlo, změnili jsme taktiku i pozice v pěticích, což začalo přinášet úspěch. Dostávali jsme soupeře pod tlak, což vyústilo třemi brankami v rozmezí dvou a půl minut a do třetí části se šlo již jen s jedno gólovým rozdílem ve skóre.

 

Ve třetí části náš tlak nepovoloval a bylo otázkou času zda-li se hradečtí ubrání či ne. V polovině třetiny přišlo vyrovnání a minutu před koncem se štěstěna otočila na naši stranu, když jsme se pátým gólem dostali do vedení, které jsme ubránili a konečně jsme vyhráli první utkání na turnaji.

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Strakonice 6:6 ( 1:2 – 3:2 – 2:2 )

 

Branky Vpk: 14:34 Burian (Jungvirt), 18:01 Gabauer (Homolka), 23:37 Hradil (Burian), 29:11 Pešl st. (Gabauer), 33:14 Pešl ml. (Sippl), 42:17 Pešl ml. (Pešl st.)

 

Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

 

Rozhodčí: Martin Draxler – Pavel Urbánek – Diváků: 15

 

Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5, 6:6

 

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Hradil; Pešl st., Robl – Burian, Jungvirt, Homolka; Havelka

 

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

 

Jakmile se v zápase jedná o derby, jdou předchozí výsledky a postavení v tabulce stranou. I toto utkání začalo pěkně z ostra a hrál se na oko pěkný florbal. Přesto, že jsme dvakrát inkasovali, hra byla stále vyrovnaná a pár vteřin před koncem první třetiny se nám povedlo snížit. Druhá třetina začala gólově lépe pro nás a v polovině zápasu jsme se dostali do vedení. Závěrečné minuty DSCF0845třetiny druhé byli divočejší. Nejprve strakoničtí neproměnili trestné střílení a o chvíli později se nechali vyloučit. Po šesti vteřinách však dokázali v oslabení vyrovnat, ale vimperští si vzali vedení zpět ještě v téže přesilové hře. To však nebylo vše a půl minuty před druhou sirénou bylo opět vyrovnáno. Ani ve třetí třetině tempo neustávalo ba naopak. Přesto, že se vimperští dostali do vedení, za dvě minuty bylo srovnáno. Dvě a půl minuty před koncem jsme vstřelili šestý gól a byli jsme blízko vítězství.

 

Soupeř využil oddechového času a zahájil hru bez brankáře se šesti hráči v poli. Balonek se nám podařilo získat, ale střela z poloviny hřiště minula branku jen o pár centimetrů. „Florbalový bůh“ si však asi v tomto utkání přál remízu a tak se také stalo. 38 vteřin před koncem utkání se ve zmatku před naší brankou jako první zhostil balonku soupeř a vyrovnal. Závěrečné vteřiny už ani jeden z týmů nic neriskoval a zápas skončil smírným skóre.

 

 

Celkové shrnutí:

 

Přestože zápas od zápasu si tým odnáší nové a nové zkušenosti, které budou důležité do dalších zápasů a sezon, tak na větší změnu v taktice jsou hráči málo florbalově vyspělí. Naštěstí se nám povedlo duel s J. Hradcem otočit a v zápase se Strakonicemi jsme předvedli tak dobrý výkon, že to stačilo alespoň na remízu. Nyní si užíváme vánoční pohody a hned příští týden začneme opět s trénováním. 19.1. zajíždíme na palubovku do J. Hradce.

 

 

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

 

Máme též florbal pro veřejnost každé středu, kam si může přijít zahrát každý.

https://www.facebook.com/groups/325008047560071

 

Tělocvična ZŠ Smetanova

Středa 19:30 – 21:00  

 

{gallery}Jitka/Leden/sezimov_usti{/gallery}

 

{jcomments off}