Po nervech alespoň tři body

Po nervech alespoň tři body

 

     Jihočeská krajská liga mužů poslala v polovině listopadu naše florbalisty k sehrání dalších dvou utkání do písecké obloukové haly k zápasům proti domácímu FBC Sokolu Písek a FBC Spartak Kaplice B. Tabulkově byl Písek o tři body před námi a Kaplice se stejným počtem bodů o horší skóre ihned za námi. Po mnoha omluvenkách, které se sešli, odjelo pouze osm hráčů do pole.

 

FBC Sokol Písek B – TJ Šumavan Vimperk 8:6 ( 2:3 – 4:2 – 2:1 )

Branky Vpk: 04:15 Homolka (Pešl ml.), 06:38 Gabauer (Pešl ml.), 14:18 Preněk (Homolka), 24:16 Homolka, 27:51 Pešl ml., 42:15 Havelka (Gabauer)

Vyloučení: 3:0 – Využití: 0:1 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: A. Hofhansl a T. Mareš – Diváků: 13

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 5:4, 5:5, 8:5, 8:6

Sestava: Sippl (Říha) – Pešl ml., Gabauer, Homolka; Pešl st., Preněk – Jungvirt, Petr; Havelka

 

Hodnocení prvního utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

     Byli jsme to konečně my, kdo šel v prvním utkání turnaje jako první do vedení, ale písečtí během chvíle srovnali. Soupeř měl více ze hry, ale nám se povedlo ihned vrátit vedení zpět na naši stranu. Bylo však hloupé, když jsme navýšili náskok na rozdíl dvou branek 42 vteřin před první sirénou, nechat soupeře ihned po rozehrání snížit. Přesto, že jsme ve druhé třetině chvílemi nevěděli kolem naší branky čí jsme, povedlo se nám skórovat a v polovině druhé třetiny jsme opět měli náskok dvou branek. Následovalo však fatální selhání, kdy během minuty a čtvrt padli do naší sítě tři góly, čímž soupeř stav výsledku obrátil a byl na koni. V divoké přestřelce se nám povedlo dvě minuty před koncem druhé třetiny vyrovnat, ale také ihned inkasovat a do třetí části šel veselejší písecký Sokol. Do třetí třetiny jsme vstoupili sice se zlepšením bránění prostoru kolem naší branky (bohužel opět až v třetí třetině), přesto jsme inkasovali a nevypadalo to dobře. Minutu po té jsme dostali možnost snížení v přesilové hře, tu se nám ale nepovedlo využít. Čtyři minuty před koncem si vimperští vzali oddechový čas a zkusili risk s jednou pěticí hráčů. Místo navození velkého tlaku, který měl směřovat k vyrovnání, jsme dostali gól a zápas se zdál rozhodnutý. Ve florbale se však hraje až do poslední minuty. Tři minuty před koncem jsme si vybojovali přesilovou hru, kterou jsme po pár vteřinách využili. Minutu do konce jsme získali opět výhodu o jednoho hráče navíc v poli. Tuto šanci jsme již nevyužili a Písek nám vrátil porážku z prvního utkání.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Spartak Kaplice 7:5 ( 1:2 – 2:1 – 4:2 )

Branky Vpk: 02:50 Havelka, 27:38 Pešl ml. (Sippl), 28:29 Preněk (Pešl ml.), 41:54 Havelka (Pešl st.), 42:01 Čutka (vlastní) (Pešl ml.), 42:46 Havelka (Pešl ml.), 43:39 Pešl ml. (Gabauer)

Vyloučení: 0:0 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: A. Hofhansl a J. Kohnheiser – Diváků: 15

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:5, 7:5 Sestava:

Sippl – Pešl ml., Gabauer, Homolka; Pešl st., Preněk – Jungvirt, Petr; Havelka

 

Hodnocení druhého utkání trenérem Vladimírem Pešlem ml.:

     Pokud divák chodí na naše utkání o chvíli déle, nikdy nemůže vidět všechny branky utkání. I tentokrát, již v páté minutě se měnilo skóre po třetí, když se kapličtí ujímali po druhé v utkání vedení. Následně již žádný tým gól nevsítil a tak se druhá třetina začínala za stavu 2:1 pro Kaplici. Hned po minutě jsme však inkasovali a soupeř vedl o dvě branky. Tento stav vydržel, až do posledních dvou minut druhé časti. V minutovém sledu se tentokrát nám podařilo soupeřova brankáře překonat a do třetí třetiny se šlo za vyrovnaného stavu. Kdo byl v hledišti na třetí část tohoto utkání, ten se určitě nestačil divit co se na palubovce děje. Byl to Vimperk, který dvě a půl minuty po zahájení třetí části prohrával o dva góly a s pomalu docházejícími silami se začal smiřovat s tím, že z města Písku odjede bez bodu. Tři minuty před koncem se však začali dít věci. Vimperští vstřelili kontaktní branku a hned si vzali oddechový čas, při kterém došlo k nasazení opět jedné pětice a vyburcování k vydání z poledních sil. Sedm vteřin po rozehrání si šikovnou střelu srazil kaplický obránce do vlastní branky a bylo srovnáno. Vimperský tým v tlaku nepovoloval a štěstí se obrátilo na jeho stranu. Po 45 vteřinách od vyrovnání se povedlo obrátit výsledek na naši stranu a kapličtí pod psychickým presem využili oddechového času. Naše určená pětice však nedovolila soupeři hrát a minutu a dvacet vteřin před koncem zvýšila na rozdíl dvou branek. Poslední minutu jsme si pohlídali výsledek s balonkem na hokejce a mohli slavit tři body.

 

Celkové shrnutí:

     Až na českobudějovické Štíry, kteří letos ještě neprohráli, je soutěž nesmírně vyrovnaná. Jsem rád, že v takto vyrovnaných utkáních dokážeme držet se soupeři výsledkově krok, chybí nám však správný drajf a utkání si stále prohráváme svoji nesoustředěností. Každý máme určitou roli, kterou musíme plnit a musíme začít mít touhu po vítězství po celé utkání a ne přes půl zápasu si hrát florbal a až ve třetí části si uvědomit, že jde o výsledek a teprve v tu chvíli začít bojovat.

 


{gallery}vimperk/2018/11_listopad/florbal{/gallery}

 

Držte nám palce a sledujte nás na

www.facebook.com/vimperskyflorbal

www.fbcvimperk.cz

 

Máme též florbal pro veřejnost každé středu, kam si může přijít zahrát každý. https://www.facebook.com/groups/325008047560071

Tělocvična ZŠ Smetanova

Středa 19:30 – 21:00  

 

 

{jcomments off}