Jindřichohradecká liga

 Jindřichohradecká liga – 10.11.2018

 

Nejdůležitějším podzimním závodem ve sportovní gymnastice žen je krajský přebor družstev. V letošním roce bude poprvé organizován podle nového závodního programu vydaného Českou gym. federací. Prověrkou pro závodnice, trenéry i rozhodčí byl přípravný závod Jindřichodradecká liga. Ve sportovní hale se sjelo přes 130 děvčat a všechna předvedla skvělé výkony. Vimperk reprezentovalo 9 závodnic  ve III. lize, která byla tentokrát nejpočetněji obsazená.

     Postup na krajský přebor si vybojovala Barbora Zdeňková a to hned na všech čtyřech nářadích. Její přeskok – přemet přes stůl, byl ohodnocen jako 6. nejlepší.

Jitka Pelešková, Sára Pulcová a Kristýna Niedobová se na kraji představí na 3 nářadích. Svým výkonem si zajistila účast na kraji na dvou nářadích Lucie Zdeňková. Šestičlenné družstvo doplní ještě Tereza Šimečková, která bude startovat na přeskoku.

Daniela Vašicová si vyzávodila účast na přeskoku, ale protože se krajského přeboru z důvodu jiné akce nemůže zúčastnil, zastoupí jí Jitka Pelešková.

V Jindřichově Hradci soutěžila ještě Silvie Voldřichová a nejmladší Šárka Václavíková. Obě zacvičily lépe než se dalo předpokládat, ale na postup na kraj to zatím nestačilo.

 

Děkuji děvčatům za dobrou práci, Kateřině Vrábelové a Jiřímu Kotlíkovi za pomoc v průběhu celého závodu a Petře Vašicové za fotodokumentaci.

 

{gallery}vimperk/2018/11_listopad/gymanstika{/gallery}

 

 

Marie Kotlíková

předsedkyně oddílu SG

TJ Šumavan Vimperk  

 

123

 

{jcomments off}