Zesilovače z Vimperka jsou v New Yorku

V závodu Rohde & Schwarz ve Vimperku vznikla nová linka za téměř 5 milionů korun

 

Vyrábět se na ní budou zesilovače pro americký trh

 

nova linka     Téměř 5 milionů korun investovala společnost Rohde & Schwarz ve Vimperku do vzniku nové montážní linky. Skládat se na ní budou zesilovače určené pro americký trh. Typ zesilovače PHU903 už je nyní v provozu na věži One World Trade Center v New Yorku a pomáhá pokrývat signálem celé město.

 

     Nová linka vytvořila dalších dvanáct pracovních míst. Vznikla čtyři montážní pracoviště, která mohou v závislosti na poptávce fungovat v třísměnném provozu. Instalací nové linky se kapacita výroby ze stávajících 155 kusů přístrojů zvýšila až na 260 kusů za týden.

 

     „Na výstavbu nové montážní linky navazují další dva projekty související s navýšením celkové výrobní kapacity závodu,“ říká zástupce jednatele závodu Rohde & Schwarz Vimperk Radek Bartušek. „Plánována je výstavba druhého šroubovacího automatu pro novou montážní linku, který ušetří čas montážního technika strojovým šroubováním části zesilovače a zabezpečí tak dosažení maximální možné výrobní kapacity linky. Další rozšíření se týká prostoru pro zahoření zesilovačů, kde budou zprovozněny nové stojky pro zahoření a zvýšen výkon chlazení tak, aby stíhal navýšenou výrobní kapacitu,“ upřesňuje Bartušek.

 

Rohde & Schwarz závod Vimperk, s.r.o.

     Rohde & Schwarz je nadnárodní soukromá společnost podnikající v oblastech elektronických testovacích a měřicích přístrojů, informačních technologií a radiokomunikací. Ve Vimperku působí od roku 2001. V současné době zaměstnává více než 700 zaměstnanců a patří tak k největším a nejstabilnějším zaměstnavatelům regionu.

 

AKTUALITA ZE SVĚTA:

Zesilovače vyrobené ve Vimperku jsou v New Yorku!

     Na jedné z nejprestižnějších světových adres pro rozhlasové vysílání, na střeše newyorského One World Trade Center naleznete od léta 2017 nejsilnější vysílač postavený společností Rohde & Schwarz. Devadesáté patro významné budovy okupuje v Teisnachu sestavený přístroj R&STHU9evo UHF. Zesilovače do tohoto vysílače byly vyrobeny ve Vimperku. Jsou tak účinné, že bez problému pokryjí i metropolitní oblast New Yorku. Mezi další vychytávky patří speciální chladicí systém, který je k vysílači připojen a snižuje emisi hluku a tepla, a také náklady na energii.

 

Mgr. Lucie Laštíková