Aktualizováno – Pátý ročník fotbalohraní v obraze

Pátý ročník fotbalohraní v obraze 

 

plakat fotbalohrani 2018 final

vacov horvat

 

Vacovská Rohlík Aréna viděla devatenáct gólů!

 

Na perfektně připraveném trávníku ve Vacově se uskutečnil jubilejní pátý ročník Vacovského fotbalohraní. Real Top Praha nenechal nic náhodě a na Šumavu přivezl pořádně nabitý tým. Celek složený z hvězd sportovního a kulturního života přehrál domácí 11:8. Výtěžek z charitativního zápasu šel už tradičně na dobrou věc.

 

     Slavnostní výkop utkání obstarala zlatá medailistka ze zimní olympiády v Turíně běžkařka Kateřina Neumannová. Černobílý dres pražského Realu Top oblékly fotbalové hvězdy jako Vladimír Šmicer, Patrik Berger, David Lafata, Pavel Horváth a samozřejmě patron Vacovského fotbalohraní Vojta Dyk. Hvězdou úvodních minut zápasu byl ale někdo úplně jiný. Instinkt zabijáka ukázal herec David Suchařípa, když se dokázal hned dvakrát prosadit. Jeden gól přidal i seriálový Jarmil Ladislav Hampl a Vacov ve dvacáté minuté prohrával už o tři branky.

 

     S odpovědí brzo přispěchal prezident domácího klubu Tomáš Novák a po centru ze strany snížil na 1:3. Obdržená branka ale ještě víc nabudila bývalé reprezentační fotbalisty a hráče anglického Liverpoolu Vladimíra Šmicera a Patrika Bergera. Hlavně pátá branka Realu Top Praha z kopačky Vladimíra Šmicera si hlasitě řekla o nominaci do ankety o gól měsíce.

 

     Akce v tu chvíli střídala akci a divák na tribuně Rohlík Arény se musel bavit. Ještě do poločasu podruhé za domácí střílel Tomáš Novák a se svojí troškou do mlýna přispěchal i rychlonožka Jaroslav Kezter. Poslední slovo první pětačtyřicetiminutovky opět měla levačka Patrika Bergera a tak k poločasovému pivu a klobáse svítil na tabuli výsledek 3:6 z pohledu domácího Vacova.

 

     Do druhého poločasu za účasti trojice rozhodčích Marka Mráze, Milana Pánka a Filipa Frčka vstoupili lépe domácí. Jistě k tomu pomohl i srdceryvný proslov trenéra Zdeňka Švihela. Hned ve 46. minutě se prosadil Tonda Bujok, na kterého navázal brankou Tomáš Novák, který tak dokázal zkompletovat hattrick. Vacov se v tu chvíli dostal na dostřel jedné branky. To ale nastartovalo „brusle“ hokejového komentátora Roberta Záruby, který znovu vrátil týmu celebrit dvoubrankové vedení.

 

     Kolem sedmdesáté minuty se na vacovský trávník začal snášet déšť, který jako by vlil ještě více sil do žil Realu Top Praha. Patrik Berger nechtěl zůstat za domácím Tomášem Novákem nic pozadu a třetím svým gólem navýšil na 8:5. To už bylo na domácí moc. I když zbraně nesložili, hvězdami protkaný tým si už vedení utéct nenechal a rozhodčí nakonec ukončil zápas za stavu 11:8 pro pražský tým.

 

     Po konci utkání došlo na příjemnou povinnost, a sice předání šeku v hodnotě padesáti tisíc korun desetiletému Kubíkovi Ducháčovi, který už od narození trpí vážnou nemocí. Peníze mu zaplatí léčebný pobyt v lázních. Po závěrečné děkovačce došlo na focení a všichni aktéři se už těšili na to, až si dají vychlazený zlatavý mok a výborný guláš. No a poděkovat se sluší i všem divákům, kterých na vacovskou mez dorazilo několik stovek.

 

A už teď si můžete do diáře zapsat příští červenec, jako měsíc, kdy se určitě uskuteční šestý díl charitativně-fotbalového odpoledne.

 

Z veřejné akce “Fotbalohraní 5. ” objektivem Zdeňka Formánka   

 

{gallery}vimperk/2018/foto_zdenek_formanek/cervenec/fotbalohrani_5/{/gallery}

 

{jcomments off}