Páté místo pro Šumavan Vimperk

1. A třída skupina A

Šumavan Vimperk – TJ Blatná 1:2 (0:1)

Střelci: 90. Kvapil Martin (pen.) – 16. Motyka Lukáš (pen.), 60. Jícha Filip

Rozhodčí: Havlík Martin – Brych Jiří, Svoboda Jan Delegát: Urban Jiří

Žlutá karta: 7 – 3 Červená karta: 2 – 2

Diváků: 150

 

Sestava Šumavan Vimperk: Hrubý – Samec, Sedláček (K), Děd, Blahout J. – Blahout V. (76. Čech) – Pospíchal, Kvapil, Pankratz, Šimandl (52. Kadlec) – Samohejl

 

Sestava TJ Blatná: Chlanda Jaroslav – Sedláček Marek, Petrášek Michal, Kůst Michal, Sýkora Jakub – Mišiak Michal, Prokopec Petr, Motyka Lukáš, Jícha Filip (61. Machovský Luboš) – Peleška Radek (77. Čadek Filip), Nový Jakub (82. Stulík Pavel a 84. Šimůnek Michal)

 

Hodnocení trenéra Michala Uhlíka: Vůbec nevím, jak utkání okomentovat. Musel jsem počkat, až ze mě vyprchá pozápasová euforie či spíše emoce. Hrál se zápas, ve kterém byla Blatná jasně lepší. Má lepší a především mladší mužstvo než my. My jsme ale chtěli být hostům důstojným soupeřem a to si myslím, že se nám docela dařilo. Úvod měli kluci z Blatné neskutečný, i když jsme jim k tomu hodně pomohli našimi chybami. Ale k těm nás samozřejmě přinutili hosté svojí rychlou hrou a napadáním. Své první dvě tutové šance ještě Blatná nevyužila, ale naší chybnou přihrávkou a následnou penaltou, už nepohrdla – 0:1. Od té doby jsme v rámci našich možností začali hrát vyrovnaný fotbal a možná se na druhé straně v hostujícím vápně mohla kopat další penalta, ale sudího píšťalka zůstala němá. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1 pro hosty, kteří vedli zcela zaslouženě.

 

Do druhého a zároveň posledního poločasu této sezóny jsme šli s cílem utkání dotáhnout aspoň do remízového konce, neboť doma neradi prohráváme. Hrál se podobný fotbal jako v prvním dějství. Zhruba kolem 60. minuty náš Martin Kvapil tvrdě fauloval hostujícího hráče a zaslouženě vyfasoval žlutou kartu, ale následně byl v přerušené hře strčen hostujícím stoperem s číslem 15. Zde měla být jednoznačně udělena sudím červená karta, což se bohužel nestalo a od této doby se hlavnímu rozhodčímu začal zápas vymykat z rukou. Poměrně pohodový zápas (myslím emočně, jinak každý samozřejmě bojoval, co mohl a každý chtěl body) pan rozhodčí zcela nezvládl a zápas dopadl, jak dopadl. Na každé straně dvě červené karty, žlutých nespočet… Mrzí mě, co se stalo. V utkání jsou emoce, to je jasné, ještě když Blatná stále hrála o postup, ale zápas šel zvládnout lépe a sudí jej opravdu nezvládl. Poprvé v jarní části sezóny si stěžuji na výkon rozhodčího v médiích, ale tentokrát musím. Nejsem spokojený.

 

Jinak bych chtěl na závěr této sezóny všem poděkovat. Začnu u týmu! Tým se před jarní částí hodně doplnil a hlavně kvůli našim zraněním. V zimě se zranil náš kapitán Vondrášek, dále Honza Čech, Honza Děd, Martin Tischler, Honza Psutka, atd. a atd. Nechci na nekoho zapomenout. Slovo dalo slovo a tým doplnili Martin Kvapil (neskutečné, co zde předvedl za výkony!!!), Honza Kurz a Radim Košík. Samozřejmě nám po celé jaro pomáhali šikovní kluci z dorostu jako jsou například Vojta Šimandl, Venca Matoušek, David Samec (výborné výkony!) a Michal Uhlík, a samozřejmě další a další. Poděkovat chci mému bráchovi Jardovi, který náš oddíl vede vzorně a snaží se, aby zde vše fungovalo. Děkuji mé rodině, že mě podporuje v mém fungování v našem oddílu, bez této podpory bych nemohl dělat to, co dělám. Dále bych zde chtěl vyzdvihnout neskutečnou práci a péči Městských služeb Vimperk v čele s panem Ing. Janem Králem o naše hřiště, které každý, kdo k nám přijede, chválí. Docela jsem se rozpovídal, tak už asi stačilo. Stoprocentně jsem na někoho zapomněl, tak se případně omlouvám. Na závěr chci uvést, že jsem pyšný na to, že trénuji Šumavan Vimperk a především na tým, který toho hodně dokázal. Klobouk dolů, kluci…….

 

Hodnocení utkání asistenta trenéra Romana Remeše: Do utkání jsme vstoupili hodně aktivně a vytvořili si i vyložené brankové příležitosti, ale gól jsme vstřelili až z pokutového kopu po faulu na Pelešku. Domácí poté přidali, ale naši branku nijak vážně, tedy krom standardních situací, neohrozili. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že musíme být nadále aktivní a budeme se snažit přidat druhý gól, což se nám docela brzy podařilo. Bohužel, když už většina přítomných očekávala, že se poslední desetiminutovka odehraje spíše v přátelském duchu, tak po nařízeném PK pro Vimperk vzplála mezi hráči vlna emocí a událi se věci, které nemají s fotbalem nic společného. Jak domácí trenéři, tak i my nesouhlasíme s chybným vyloučením našeho brankáře a i domácího kapitána, kteří byli těmi, kteří danou, vyhrocenou situaci správně uklidňovali. Věříme, že disciplinární komise zaslouženě a i spravedlivě potrestá jen viníky zbytečné potyčky.

 

{jcomments off}