Vimperk jinak

Vimperk jinak

martina ctverec2

     Nejsem člověkem, který by rád kritizoval. Jsem spíš zastánkyní toho, že každý názor má své opodstatnění pro člověka, který ho má. Minulost je minulost, je třeba se z ní poučit, protože všichni děláme chyby, ale proč se k ní vracet. Věřím v to, že na začátku všeho je dobrá myšlenka. Možná, že jsem naivní, ale hodně mi to ulehčuje pohled na některé „kauzy“ ve Vimperku.

     Příkladem může být i mnohými kritizovaný projekt Vodník. Možná, že kdyby se v něm angažovalo více lidí s různými názory a hledaly se vhodné kompromisy, nemusel rozdělit Vimperk na dvě části. Není třeba tento projekt kritizovat, je třeba hledat řešení, které bude výhodné pro co možná největší skupinu obyvatel.

     Nejsem rodačkou z Vimperka, ale již zde žiji 6 let. Za tu dobu jsem sledovala mnoho úspěchů i neúspěchů vedení města. Velkým cílem všech, kteří budou do budoucna na radnici, by podle mě mělo být zaměření se na spojení Vimperka v jednotný celek. Lidí, kteří mají již zkušenosti s vedením města, je zapotřebí zrovna tak, jako lidí, kteří vnesou do vedení nové cíle, nové vize a radnice nabere druhý dech. Proč bychom v tomto nemohli být minimálně stejně úspěšní jako například Prachatice, které za poslední roky hodně předběhly své sousedy. Možná bychom mohli být i lepší.

     Začněme se dívat do budoucnosti a řešit to, co bychom chtěli změnit! Spojme se pro lepší životní prostředí ve Vimperku a nenechme se rozdělovat domněnkami, malichernými spory mezi sebou! Přestaňme kritizovat ostatní a pojďme společně budovat Vimperk. Pojďme si vzájemně pomoct! Každého trápí jiný problém, ale postupnými kroky se dá vše vyřešit. Mnohdy to chce pouze více času a trpělivosti.

 

Bc. Martina Bělíková  

{jcomments off}