Rozhodující body z Písku přivezeny

 

 

     Letošní florbalová sezona se pomalu blíží ke konci. V soutěžích nejvyšších probíhají semifinálové boje a naši muži vyrazili předešlou neděli do písecké obloukové haly k předposlednímu turnaji této sezony. Soupeři našeho týmu se pohybovali v dolní části tabulky a tak měli být slabšími soupeři pro náš tým.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Sokol Písek ´B´ 1:2 ( 0:1 – 1:0 – 0:1 )

Branky Vpk: 19. Pešl ml. (Petr)

Vyloučení: 2:1 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Holeček – Kohnheiser – Diváků: 15

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2

Sestava: Sippl – Pešl st., Robl, Gross – Pešl ml., Černý, Havelka, Homolka, Petr

 

dsc 7771Hodnocení utkání:

     Nastupovali jsme proti domácímu týmu, který po skončení Divizních soutěží využil pomoci tří hráčů, včetně brankáře z A–týmu a také tří juniorů, kteří vyhráli 2. juniorskou ligu. Od začátku zápasu jsme se spíše bránili a čekali na chybu soupeře. V osmi hráčích v poli nešlo příliš vymýšlet a o to více nás mrzeli neproměněné šance. Celé družstvo výborně bránilo, k čemuž přidal vimperský brankář spoustu dobrých zákroků. Dvakrát se však soupeři podařilo prostřelit strážce naši svatyně, přičemž do sítě hostů se ujala jen střela z úniku po levém křídle na začátku druhé třetiny. Nic na výsledku nezměnila ani závěrečná power-play, ve které jsme po dobré kombinaci promarnili velkou šanci proti napůl odkryté brance z bezprostřední blízkosti, ani následnou dorážku.

 

TJ Šumavan Vimperk – FBC Jokers České Budějovice 15:7 ( 5:0 – 6:7 – 4:0 )

Branky Vpk: 1. Havelka (Robl), 4. Černý (Homolka), 5. Homolka (Černý), 6. Pešl ml. (Pešl st.), 11. Gross (Havelka), 16. Havelka (Gross), 17. Pešl ml. (Gross), 17. Myslík (Černý), 19. Gross (Pešl ml.), 20. Pešl ml. (Robl), 21. Homolka (Myslík), 31. Pešl ml. (Robl), 32. Pešl ml. (Gross), 33. Petr (Pešl ml.), 45. Pešl ml. (Gross)

Vyloučení: 0:3 – Využití: 0:0 – V oslabení: 0:0

Rozhodčí: Holeček – Kohnheiser – Diváků: 21

Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2

Sestava: Sippl – Pešl st., Robl, Havelka – Pešl ml., Gross, Petr; Homolka, Myslík, Černý

 

Hodnocení utkání:

     Zápasy proti českobudějovickým Jokers bývají přesto, že se tento tým pohybuje vždy v dolní části tabulky a letos dokonce jsou po většinu sezony na posledním místě, dosti náročné. Jejich herní taktika bránit a dlouhými balonky bojovat kolem soupeřovi branky znepříjemňuje hru všem herně vyspělejším týmům. V tento den bylo však vše jinak. Naší dobře nastavenou taktikou jsme soupeři nedovolili příliš jejich hru a dobře odvraceli jejich nahazovačky k naší brance. Podařilo se nám během prvních pěti minut nastřílet pět branek, soupeř nevěděl jak nás zastavit a vypadalo to na debakl. Další branku jsme však v první třetině nevstřelili a naopak do druhé vstoupil soupeř lépe. Hned na začátku si vybojoval standartku, ze které skóroval. Tím jsme se nenechali rozhodit a přidali navrch šest gólů. V polovině zápasu bylo skóre 11:2 a nikdo nepochyboval, že by mohlo nastat drama. Opak byl ale pravdou. Jokeři si vzali oddechový čas, který nám dosti uškodil. Místo toho, aby podle pokynů jsme si došli pro jasné vítězství, začali jsme útočit ve čtyřech hráčích a soupeř z přečíslení dokázal během čtyř minut vsíti pět branek. Českobudějovičtí byli v laufu. Naštěstí pro nás skončila druhá třetina a my jsme si mohli prodrbat hlavy. Každý hráč si srovnal své myšlenky a vykročili jsme do třetí třetiny. Naštěstí jsme se dokázali vrátit ke hře, která nám v první třetině vycházela, a po přidání čtyř branek dokráčeli k výsledku rozdílnému o osm gólů.

 

Celkové shrnutí:

     Tříbodový zisk proti Jokerům nám zajistil druhé místo. Na první Chýnov máme před posledním turnajem deseti bodovou ztrátu a naopak na třetí Dačice máme sedmi bodový náskok. Můžeme si tak jet poslední turnaj užít, i když v derby se Strakonicemi budeme chtít za každou cenu uspět.

 

28.4. se na závěr letošní sezony představíme v hale SKP ČB

10:30 vs. FBC Strakonice B

15:00 vs. Banes Florbal Soběslav

 

Pokud kdokoliv chcete začít hrát florbal bez rozdílu věku přijďte na náš páteční trénink v 18h., napište na mail florbal.vimperk@seznam.cz či volejte na 723407725. Dáme šanci každému!

 

Sledujte též naše webovky www.fbcvimperk.cz či na FB www.facebook.com/vimperskyflorbal 

 

{jcomments off}