První jarní závody ve sportovní gymnastice

20. roč. Jarního poháru ve SG – Tábor 8.4.2018

 

     Vimperské sportovní gymnastky vyrazily na svůj první jarní závod do Tábora. Soutěžilo zde přes 170 chlapců a děvčat z celé republiky. Závod probíhal v příjemné atmosféře a pořadatelé časově i obsahově náročný celodenní závod zvládli na výbornou. Závod žen v klasickém čtyřboji probíhal již podle nového závodního programu a všichni s napětím očekávali, jaká bude jeho realizace v praxi. Až na malé výjimky si trenéři, závodnice i rozhodčí s novinkami skvěle poradili.

     Za Vimperk v kateg. VS0 B startovala Lucie Zdeňková, které se opravdu dařilo a zacvičila úžasně.. Jen o 0,033 bodů jí utekla bronzová medajle. Také o rok mladší Šárka Václavíková předvedla své sestavy moc pěkně a vybojovala si v téže kategorii 6. pozici.

    Daniela Vašicová letos již postoupila mezi juniorky a ženy. V její kategorii VS 5+6 C se sešla skutečně silná konkurence. Závodily zde i bývalé účastnice z Mistrovství republiky. Své zástupkyně tu měl např. oddíl TJ Doksy, SG Sokol Dejvice, KSG Znojmo, GK Víkovice a další. Vimperská pohodářka se svých soupeřek nezalekla a i když skončila na 17. příčce, své vystoupení si řádně a s úsměvem užila. Marie Kotlíková předsedkyn oddílu SG TJ Šumvan Vimperk,z.s. 

 

{gallery}vimperk/2018/04_duben/gymnastika{/gallery}

 

123

 

 

{jcomments off}