Standa Hubáček: Nejlepší sídliště

Budeme mít nejlepší šumavské sídliště?

 

     Sníh slezl. Možná se neprobouzí jenom příroda, ale i naše sídliště. Nedávno mě potěšilo oznámení, že budeme mít nové výtahy. Krátce na to jsme se dozvěděli, že  dsc0323se chystá i lepší parkování u nás na sídlišti. A tak jsem založil novou Facebookovou skupinu Vimperské sídliště: www.facebook.com/groups/Vimperskesidliste

 

     Chtěl bych, aby ve Vimperku bylo nejlepší šumavské sídliště. A to bude možné jenom, když si budeme všichni, kdo tam bydlíme, povídat. A když město bude v rekonstrukci sídliště pokračovat.

     Lepší parkování a nové výtahy jsou super zprávy a já ani lidi, co tady žijeme, nechceme, aby tyhle informace zapadly.

 dsc0191

 

     Na sídlišti nás totiž bydlí 3.500. Je tady 1.100 bytů. A zatím jen 300 oficiálních parkovacích míst pro 850 aut. Takže nové parkování určitě pomůže. Je ale třeba, aby to neskončilo jenom u výtahů a dalších parkovacích míst. Byty potřebují opravit kuchyně a koupelny, a ne každý to může dělat na vlastní náklady. Hodně bytů tady vlastní město. Takže jsem skupinu založil, protože vím, že lidi na sídlišti zajímají jednoduché věci. Od úklidu po psech přes parkování až po to, jestli máme v kuchyni místo na myčku nádobí.

     Teď máme hotové studie na opravu starého i nového sídliště. Za minulého vedení se říkalo, že jen revitalizace nového sídliště bude stát 160 mil. Kč. Místostarosta Lukáš Sýs o nových místech pro parkování na veřejném zasedání říkal, že si myslí, že peníze se na něj najdou. Poslední zasedání zastupitelstva to potvrdilo.

     Tak doufáme, že nové parkování budeme mít brzo. Jestli se věci opravdu dají do pohybu, měl by to být jen začátek. Když už máme ty plány a víme, kolik budou stát. Teď jde jenom o to, aby se každý rok něco z rozpočtu do sídliště dalo a neskončilo se jen u těch nejnutnějších oprav, jak to bylo doposud.

     Vždyť jednou bychom mohli ve Vimperku mít to nejlepší šumavské sídliště. Už teď je zasazeno krásně v přírodě. Když v něm budou ještě super byty, lidi se budou prát, aby tady mohli bydlet. A kdo by to nechtěl?

 

 dsc1783

 

 

Ještě jednou link do skupiny: www.facebook.com/groups/Vimperskesidliste

 

Díky za čtení.

Standa Hubáček  

 

{jcomments off}