PechaKucha přednáškový večer

PechaKucha přednáškový večer poprvé již ve čtvrtek!

 

Asi jste to již zaznamenali. Ve čtvrtek 22.3. se koná oficiálně první PechaKucha Night ve Vimperku. A co to vlastně je…?

 

PechaKucha Night je velmi populární přednáškový večer, kde každý účinkující představí 20 obrázků a o každém může mluvit právě 20 vteřin. Projekt PechaKucha [pečakuča:] vymysleli a uvedli v život v roce 2003 v Tokiu architekti Astrid Klein a Mark Dytham, zakladatelé architektonického studia Klein Dytham Architecture. Ti měli zkušenosti s mnoha architektonickými přednáškami, které často trvají celé hodiny, a hledali proto způsob, jak zbytečné rozvleklosti zabránit. A řešení dostalo jméno PechaKucha – japonský výraz pro zvuk konverzace.

 

První PKN se bude držet tématu “Žijeme ve Vimperku”. Můžete se těšit na zajímavé hosty – například na Jakuba Hromase, předsedu Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Šumava, Antonio Lopomo, výtvarníka původem z Itálie, manžele Molnárovi a jejich psí hotel, Luboše Smolu s láskou k veteránům, Petra Váchu a jeho originální fotografie RC modelů a další zajímavé přednášející Vimperáky i přespolní.

 

Nesmíme zapomenout na místo konání. PechaKucha Night vol. 1 se uskuteční v prostorách bývalého výměníku pod ulicí SNP (vedle parkoviště) na sídlišti Míru. Společně s firmou Energie AG bychom akcí chtěli otevřít veřejnou diskuzi nad využitím tohoto objektu.

 

teplarna

 

Takže, ve čtvrtek 22.3. ve 20:00, výměník pod ulicí SNP ve Vimperku. Pohoda, pivko a jídlo, co kdo přinese, příjemná atmosféra:-) Více informací průběžně na vimperkzije.cz.  

 

logo vacha

 

{jcomments off}