Pavel Předota hodnotí sezonu 2017/2018

Rozhovor s trenérem Pavlem Předotou

 

DSC 0178

 

K jakým změnám v kádru došlo před sezonou a k jakým v průběhu sezony (odchody, příchody, zranění, nemoci …)?

Po hubených sezonách jsme chtěli kádr doplnit o zkušené hráče a vítězné typy. Po minulé sezoně, kterou u nás odehrál Tomáš Tupý, jsme se spojili s jeho kamarády a příchod útočníků Rudy Suchánka, Jirky Hanzala, Petra Fleischmana a obránce Lukáše Chaloupky byl domluven. Dále jsme stáli o hostování strakonického Ervína Bindera, které klaplo a k sousedům se stěhoval Pavel Samohejl. Do sezony vstoupil se zdravotními problémy Ondřej Předota, kterou v průběhu první poloviny ukončil, dále v půlce odstoupil Tomáš Tupý, který bojuje s nemocí a skončil Václav Krejsa. Do týmu se v listopadu a prosinci zapojili naši odchovanci, útočník Venca Korous a obránce Petr Janásek.

 

Jak hodnotíte průběh základní části krajské liga a jak odpovídá umístění po základní části s Vašimi předsezónními představami?

Věděli jsme že vstup do soutěže je důležitý a nebude jednoduchý. Po změnách v týmu bylo jasné, že bude chvíli trvat než si tým sedne a bude šlapat. V druhé půlce soutěže už to bylo podle našich představ a pohybovali jsme se mezi 3. – 5. místem, které by jsme před sezonou brali.

 

Čtvrtfinálovým soupeřem dle umístění v tabulce po základní části byl tým TJ Lokomotiva Veselí n/L , který skončil čtvrtý. Koho jste si pro čtvrtfinále osobně přál?

Každý soupeř do 8. místa má kvalitu. Atraktivní soupeřem by byly Strakonice.

 

DSC 0136

 

První zápas play-off ve Veselí jste prohráli v prodloužení, jak toto utkání s odstupem času hodnotíte?

První třetina byla hodně opatrná, do druhé třetiny jsme šli odhodlaně otočit skóre. To se nám povedlo zčásti, kdy nás rozhodčí nenechal hrát. V poslední třetině jsme šli do vedení a vše vypadalo, že si vítězství nenecháme vzít. Bohužel v poslední minutě jsme zaváhali a bylo před námi prodloužení. To už raději nechci komentovat, každopádně poslední minuta základní hrací doby rozhodla.

 

Domácí odvetu jste museli vyhrát,jinak hrozilo vyřazení.Co říci k tomuto utkání?

Do zápasu jsme vstoupili se změnami v týmu. Nenastoupil zraněný Vítovec, zato vlítl do hry nažhavený Jirka Lang. Toto utkání rozhodla druhá třetina, kdy jsme za stavu 2:1 neproměnili spoustu příležitostí a na závěr jsme inkasovali dvě slepené branky. V závěru už to byla křeč bez štěstí v koncovce.

 

hc spolecna

 

A jak, jako hlavní trenér a předseda klubu hodnotíte učinkování HC Vimperk v krajské lize 2017-18?

My jsme před sezonou měli jasný cíl-postup do play-off. Tomu přispělo doplnění kádru, kdy k našim mladým kmenovým hráčům přišla zkušenost. V týmu byla vidět postupná konsolidace a hra a výsledky měly od prosince stoupající úroveň. Máme nejlepší fanoušky v kraji o to víc mě mrzí vypadnutí s Veselím. Na závěr bych chtěl všem poděkovat ,jak hráčům, fanouškům, tak i kolegům z HC. 

 

zdroj:hc vimperk